Päätin saada yhdet noutotreenit tehdyksi tällekin viikolle, ja tänään näytti mainiolta päivältä. Aurinko paistoi, eikä ilma ollut lähellekään niin kylmä kuin eilen, jolloin tuuli kunnolla. Siispä koulusta kotiuduttuani lähdimme Ruonalaan päin, jossa siis harjoittelimme viimeksikin. Laitanpa myös pari valokuvaa, jotka otin matkalla Langinkoskelta Keisarinmajalta, joka on siis melkein kuin takapihallamme :D Tosin, Pönttöpää-Aidaa ei kiinnostanut mikään valokuvaus tuon taivaallista, kuten yleensäkään, joten mitään kovin edustuksellista kuvaa ei tosiaankaan saatu aikaan.

     

 

 

Treenitkin sujui ihan ok, mutta Aida ei ollut jostain syystä ihan täysillä mukana. Sen ajatukset tuntuivat haahuilevan ympäriinsä. Kävellessäkin Aida oli ylikiinnostunut kaikista mahdollisista hajuista, joita vain sen tielle sattui. Juoksujen pitäisi tulla vasta talvella, en usko, että tämä sitä olisi. Löysimme treenipaikaksi tällä kertaa hylätyn rehevöityneen entisen pellon, joka oli polun varrella. Aluksi teimme kaksi muistiharjoitusta. Ensimmäinen dami vietiin A:n kanssa pellon kautta metsään, ensin siis pelto jonkun matkaa ja siitä 90 asteen kulmassa metsään. Hyvinhän Aida nouti, nopeasti ja palautuskin tuli varsin moitteettomasti. Siitä riemastuneena siirryimme toiseen. Kuvio oli sama, mutta nyt kuljettiin ensin polkua pitki pitkään ja siitä käännös oikelle metsään. Metrejä en tosiaankaan osaa arvioida, mutta aika pitkä matka se oli. Lähetin Aidan polun suuntaan, josta tulimme, mutta Aida poukkasikin takaisin pellolle ja juoksi tarkistamaan edellisen paikan. Kun siellä ei ollut mitään, se tuli kutsusta luokseni, jolloin lähetin sen uudelleen polulle. Tällä kertaa kiinnitin enemmän huomiota vartalooni, ja näytin kädellä ja vartalolla ehkä jopa lievästi oikealle päin. Silloin se muisti ja lähti hakemaan damia ja toikin sen yhtä hyvällä vauhdilla. No sitten päätimme tehdä vähän toisenlaisia harjoitteita. En muista näiden tarkaa nimeä, mutta kuitenkin ensin veimme yhdessä yhteen suuntaan (hyvin lähelle helppoon paikkaan) yhden damin, toiseen suuntaan toisen damin ja kolmanteen kolmannen. Suunnat olivat jota kuinkin pohjoinen, etelä ja itä, eli pyrin pitämään damit selvästi toisistaan eri suunnissa. Lähetin Aidan ekaksi viimeisimmäksi viedylle. Se tuotiin takaisin hyvin. Sitten toisiksi viimeisin, sekin tuotiin. Kolmatta Aida ei enää hakenut, ei sinne päinkään. Se vain haahuili ympyrää, eikä edes yrittänyt. Lähetin vielä toisen kerran, mutta kun edes yritystä ei ilmennyt, otin sen kiinni ja kävimme hakemassa damin pois yhdessä. Nyt siis täytyi helpottaa hieman. Jätimme kolmannen damin pois, ja aloitimme homman alusta. Veimme ensimmäisen damin yhteen suuntaan ja sitten toisen vastakkaiseen suuntaan. Taas pidin matkat lyhyinä. Sitten lähetin Aidan ensiksi viimeisimmälle damille. Se sujui hyvin. Sitten heti perään toiselle. Sekin sujui hyvin. Päätin vielä toistaa harjoituksen ja lopettaa onnistuneeseen suoritukseen. Veimme kolmannen kerran damit ( 2 kpl) paikoilleen, ja lähetin Aidan ensin toiselle ja sitten toiselle. Molemmat tuotiin takaisin vauhdikkaasti, mutta viimeisimmän kohdalla Aida ei ensimmäisellä käskyllä lähtenyt, vaan jouduin toistamaan käskyn ennen kuin A tajusi lähteä, mikä oli hirvittävän outoa. Nimittäin joskus Aida on jopa varastanut. Yleensä säästelen nameja noutotreeneissä (toisin kuin agissa), mutta nyt palkkasin Aidan oikein kunnolla lopuksi. Vähän tuntui Eräs olevan muissa maailmoissa tänään, toivottavasti Aida skarppaisi sitten taas torstaina agilityssä.

Viime sunnuntaina emme menneetkään "noutajaharkkoihin", koska ei ollut kyytiä, mutta luultavasti taas tällä viikolla? Ja ensi viikon keskiviikkona lähdemmekin sitten vihdoinkin Virroille 1.5 viikoksi syyslomani ajaksi :)