Jep. Menin puoleksi päiväksi kouluun, koska meillä oli vain lääkelaskentaa (viimeinen tunit, iik!). Koulun jälkeen trimmasin Aidan. Eilen pesin sen, ja päätinpä nyt samalla trimmatakin :) Alun perin olin ajatellut peseväni Aidan vasta Virroilla, mutta en enää kestänyt katsoa sen turkkia :) Aidalla on todella kova karvanlähtö ja huono turkki. Päällyskarvaa on, mutta pohjavillaa ei tunnu olevan yhtään ja muutenkin turkki tuntuu kovin ohuelta. Joistain paikoista esim. kyljistä on lähtenyt karvaa niin paljon, että näyttää kuin Aidalla olisi pieniä länttejä paikoin, eli toivottoman ohut turkki sillä on. Ei Aida kuitenkaan ole mitenkään raapinut paljoa tms. Ja nyt ollaan löydetty hyvä ruokakin, kana-riisi-sellainen, eli tämä ei johdu siitä. Aidalla on maha tosi hyvässä kunnossa, samoin korvat ok, ja muuten erittäin terve :D Mietin sitten, että jos sillä on matoja, kun se välillä syö ruohoakin paljon. Joten nyt Aida on matokuurilla, itse asiassa huomenna on viimenen tabletti :) seuraavan voisi sitten antaa talvella... Joten turkin takia pesin Aidan ja tänään trimmasin (osaksi siitäkin syystä, että ilmakin vähän kiertää iholla). Pesin Aidan jollain "anti-bacterial" shampoolla, en oikein tiedä mihin se vaikuttaa, mutta luultavasti se on hyvää :D Nyt Aida näyttääkin jo paljon paremmalta, kun se on puhdas ja trimmattu. Tämä viileä ilmakin aiheuttaa karvan lähtöä, niin olen kuullut.

No sitten lenkin ja trimmauksen jälkeen lähdimme agilitytreeneihin. Ensiksi tietenkin teimme ns. vapaa muotoisia tokoliikkeitä, kuten aina (ei siis kuitenkaan niin prikulleen kuin tokossa). Kun meidän vuoro koitti, Aida lähti taas juoksemaan. Se suoritti A-esteen itsekseen ja juoksi ympyrää eli siis sai hepulin. Kun se tuli luokseni, menimme pois kentältä hetkeksi ja teimme taas tokoliikkeitä ja muutamia temppuja kentän laidalla. Hetken päästä menimme uudestaaan. Silloin jo meni hyvin. :) Tänään "uutena" esteenä tuli rengas. Viimeisin muisto renkaasta on ehkä viime syksyltä, Aida ei millään hypännyt maksirengasta, vaikka mitä viritelmiä ja temppuja tehtiin. Mutta nyt kun menin renkaan taakse kutsumaan, se tuli läpi noin vain. Ja samoin meni hyvin silloin kun lähdimme yhtä aikaa, Aida ja minä. Mutta kun jätin sen hypyn taa, jolloin sen piti ensin hypätä tavallinen aita ja rengas, se ei hypännytkään renkaan läpi, vaan sivusta. Jätimme hypyn pois ja palasimme vähän taakse päin. Muuten meni oikein hyvin. Aida suorittaa jo keppejä itsenäisesti ilman minua, ja osaa jo aloittaakin ne itse. Välillä se vielä yrittää oikoa. Keinua myös ollaan harjoiteltu itsenäisenä esteenä. Aida ei pelkää tärähdystä, mutta hidastelee keinulla keskivaiheilla kun tietää sen tulevan. A-esteellä ja puomilla olen käskenyt alasmenokontaktilla Aidan odottaa ja ottanut itse pari askelta eteen päin, kunnes Aida saa luvan jatkaa. Masa (kouluttaja) sanoi, että Aida on kehittynyt ja sille on tullut itsevarmuutta lisää (ehkä siksi se meni renkaaseenkin). Kyllä minäkin sen huomaan, esim. aidoilla (Aida menee aivan toisella lailla kuin vuosi sitten) ja putkella. Se esim. osaa (ja menee) pimeään putkeen, niin ettei näe putken suuta. Meidän pitäisi kuulemma joulukuun puolivälissä hankkia lisenssi ensi vuodeksi. Masa sanoi, että meidän täytyy hankkia kilpailulisenssi, koska kuulemma starttaisimme viimeistään toukokuussa Santalahdessa.... Jaa-a, sitä toivon itsekin, että siinä vaiheessa voisi luottaa koiraan jo niin paljon, että voisi oikeasti kokeilla. Niin, ja tietämättömille: Santalahden Suhinat on kaksipäiväinen jokavuotinen agitapahtuma (agilitykisat) täällä Kotkassa, aina toukokuussa ;) Sunnuntaina käydäänkin sitten seuranmestaruuskisat (epäviralliset) täällä kotikentällä. Itse emme osallistu, mutta minua pyydettiin talkoisiin sinne. Luultavasti menenkin, eli en tiedä sitten sunnuntaiharkkoihin menosta.

No, tehokkuus jatkui heti treeneistä tultua. :) Nimittäin sain imuroitua ja pestyä lattiat. Jippii, toivottavasti saisin viikonloppunakin yhtä paljon aikaan :D