Aidalla pitäisi laskujen ja käytöksen perusteella olla alkamassa juoksut. HUUUH, ei kannata mennä juoksua enteilevän nartun kanssa tekemään yhtikäs mitään, olisi pitänyt vaan jäädä säästämään omia hermojaan kotio. Luulin, että tänään olis ollut hyvä päivä taas muutamille noudoille kylmyydestä huolimatta.

Aida oli aluksi tosi innoissaan, mutta sitten se vaihtoi "ei tää kiinnostakaan" -vaihteen päälle. Ajattelin hakuruutua tehdä, ja kävin jo piilottamassa 3 damia. Aida otti ekan, mutta jätti sen ja juoksenteli omiaan. No, hain koiran ja damit ja laitoin koiran takaisin kiinni puunoksaan. Keksin, miten tehdä Aidasta kateellinen. Otin damin ja hyppelehdin ja heittelin sitä itse ilmaan, kun Aida puolestaan katselin hölmistyneenä vierestä ja yritti kiskoa luokseni. Se tepsi ainakin vähäksi aikaa. Seurautin Aidaa ja lopuksi heitin sille damin, jonka se toi heti. En muista, mitä olimme tekemässä (heh..) mutta Aida karkasi nuuskimaan taas jotain kesken. Taas hain sen kiinni, ja leikin yksikseni damilla. Taas toistin samat jutut, ja meni hyvin. Sitten laitoin Aidan kiinni, mutta puhuin sille sillain, että se tiesi, että nyt tämä ei ole mikään rangaistus. Päätin kokeilla uudestaan hakuruutua, ja vein 2 damia eri paikkoihin piiloon. Taas Aida etsi ekan damin, mutta jätti sen ja lähti etsimään jo toista. Silloin hain sen takaisin kiinni. Olkoot sitten hakuruutu. Oli varmaankin aiheellista siirtyä takaisin perusteisiin. Pienen tauon jälkeen seurautin Aidaa vapaana - meni hyvin, teimme todella lyhyen ja helpon muistiharjoituksen - meni hyvin ja lopuksi vielä seurautin Aidaa vapaana dami suussa (isoin dami, jota on vaikein kantaa). Sekin meni melko hyvin. Kerran täytyi korjata damin "kantoasentoa". Että sellaista tänään.

Muutenkin huomaa, että juoksut ovat ovella. Aidasta on tullut lähipäivinä paljon neuroottisempi, se pälyilee lenkkipolulla vastaantulevia ja pörhistelee karvojaan. Mokomakin.

Minuakin kyllä vähän harmittaa, kun nyt ei ole ollut kyytiä agilityyn (tai tokoon, jota emme ole edes vielä aloittaneet) pitkään aikaan. Ensi kuussa sitten Aidalla on juoksut taas (ainiin ja silloin on talviloma). Tuli muuten viestiä Tampereen tokokokeesta, joka oli ehkä-listalla. Se on täynnä, saisimme varasijan, mutta voi tosiaankin käydä niin, että A:lla on juoksu. Ja vaikkei olisikaan, niin mä haluan jo oikeesti 1-tuloksen tuomisina, joten meidän täytyy päästä vähän enemmän treenaukseen sisälle. En nyt ole varma tuosta Pyhtään agi-kisoistakaan. Voi olla, että eka startti siirtyykin vasta toukokuulle, mutta katsotaan....

Emme ole täällä kotioloissa treenanneet tokoa yhtään, mutta nyt täytyy ehdottomasti alkaa tehdä sitä ja muita sisäaktiviteetteja. Noudot täytyy unohtaa hetkeksi. Toivon vaan, että mekin päästäisiin vielä joihin ohjattuihin treeneihinkin.

 

Sitten, vielä yksi juttu..... Kennel Goldenmindin  nartulla Aadalla on vihdoin ja viimein juoksut, ja astutus pitäis kuulemma olla tämän viikon lopulla..? Jännitystä, jännitystä....