Tänään läksimme taas Eijan kyydissä tokoon. Viime viikolla olemme lenkeillä koittaneet sitä perusasentoa treenata, mutta en nyt tiedä, onko Aida vieläkään tajunnut, mitä haetaan takaa. Ei se osaa korjata asentoaan vieläkään itse.

Autoon se ei olisi taas halunnut tulla, mutta tuli kuitenkin, etten onneksi joutunut pakottamaan sitä sinne. Tokossa oli kouluttamassa Jaana. Oli kyllä onnistunut kerta! Melkein kaikki liikkeet/jutut onnistuivat hyvin!

Paikallaolo: tämä siis on ryhmäliike. Nyt tehtiin 1,5 min paikalla olo, ja Aida PYSYI! Jee! Meillä oli vielä koiria molemmin puolin. JA häiriötä, kun toisella puolella hallia oli edelleen agilitytreenit. Tosin en ollut kauheen kaukana Aidasta. Sainkin Jaanalta hyviä vinkkejä viimeksi; ei kannata tuijottaa koiraa, ja kannattaa vaikka haukotella, se rauhoittaa. Muistaakseni kisoissa ja aikaisemminkin olen juuri vain pitänyt katseeni Aidassa. Hyvä minä.

Seuraaminen: tehtiin ryhmässä vain pieniä askelsarjoja ja täyskäännöksiä paikalla. Aida seurasi hyvin, mutta mielestäni täyskäännöksissä olisi voinut olla tiiviimmin minussa kiinni. Käytän kuitenkin vielä namia seuraamisessa, ilman sitä Aida ei varmastikaan katsoisi minuun tai seuraisi niin hyvin. Myöhemmin odotteluaikana treenasimme itseksemme vähän pidempää sarjaa, se meni hyvin!!

Liikkeestä maahanmeno: aluksi Aida ei mennyt maahan, vaan jouduin antamaan kaksoiskäskyn. Toisella kerralla Aida meni maahan, mutta se nousi ennen käskyä istumaan eli ennakoi.

Liikkeestä seisominen: tätä me ei olla juurikaan eikä pitkään aikaan treenattu. Kysyin siis suoraan, mitä minun kannattaisi tehdä. Minun kannattaa ottaa 2 palkkaa, molempiin käsiin. Ensin voin koiranpuoleisella kädellä "pysäyttää" sen ja sanoa käskyn "seis" ja antaa namin. Pysäyttäminen siis tapahtuu viemällä nami kirsun eteen. Sitten heti kääntyä itse koiraan päin, tuoda toinenkin käsi koiran eteen ja antaa se toinen palkka. Plus vapauttaa taakse päin. Ihan hyvin tämäkin sujui. Lisäksi Aidalla ei ollut hihnaa ollenkaan tässä liikkeessä, hyvin meni!

Luoksetulo: sujui hyvin! Eipä mitään erikoista mainittavaa.

Estehyppy: käytimme taas kuppia apuna, johon jätetään makupala. Sen jälkeen annetaan hyppykäsky sekä odotuskäsky ja mennään palkkaamaan koira. Tässä täytyi muistaa se, että palkka pitää antaa kuppiin eikä kädestä, jotta koira ei liiku. Voi myös toistaa odotuskäskyä. Tämäkin liike sujui tosi hyvin.

Eli hyvin sujui treenit. Aida oli siis muutamaan otteeseen irti, mutta ei yrittänyt mitään  Lähdettäessä se jo hyppäsikin autoon mielellään.

 

Reilun viikon päästä me ollaan menossa Virroille hiihtolomaksi.