No niin, elokuusta asti on alettu harjoitella aktiivisesti uutta uraa varten, ja tavoite on siis koko ajan ollut kisat SANTALAHDESSA 2010. Tavoitteesta ei olla koskaan tingitty, ja nyt ne päivät olivat vihdoin käsillä!  Nyt seuraa raportti minun ja Aidan kaksipäiväisestä jännittämisestä Kotkan Santalahdessa.

Perjantaina töiden jälkeen siivosin ja isäni tuli Kotkaan vierailulle. Mistään jännityksestä ei ollut tällöin vielä puhettakaan! Aidan maha kurisi illalla oudosti ja kovaäänisesti, muttei ilmaantunut mitään ripulia, onneksi! Jännitystä sillä ilmassa...?

Lauantaiaamuna heräsimme ja lähdimme lenkkeilemään Räskiin suolle ja luontopolulle, jotta Aida sai päästää pahimmat höyryt pihalle. Tämän jälkeen lähdimme ajamaan Santalahteen (n. 6 km päässä). Ilmoittautumispaikalla selvisi, että meidän la-päivän agilityrata olikin jo mennyt!!! Ei "yhtään" harmittanut...  täysin oma moka oli kuitenkin, sillä olin ollut huolimaton aikataulujen katsomisessa. No, olin lupautunut töihin, joten toimin päivän ratahenkilönä, ja katselin samalla pääasiassa kolmosluokkien kisoja. Kyllä Masa manasi meidät...

Sunnuntaina lähdimme jo 7 jälkeen Räskiin jälleen lenkille. Lauantaipäivä olikin aurinkoinen, mutta tuulinen, mutta su aamuna satoi vettä hiljakseen. Kisapaikalla olimme hieman 8 jälkeen. Ensimmäiset kisat alkoivat klo 9, ja kuin tilauksesta sade lakkasi koko päiväksi! Aurinkokin jopa paistoi aina loppua kohden!  olin taas töissä viemässä tuloksia tuomarisihteeriltä toimistoon. Iltapäivällä oli meidän perusrata sekä hyppyrata. Käytiin vielä Santalahden maisemissa uudestaan lenkillä, jotta Aida sai vielä juosta. Ehdimme myös treenata parilla hypyllä ja hieman tokoa ennen rataan tutustumista. Tuomarina molemmilla radoilla oli Pertti Siimes.

Ensimmäisenä oli siis perusrata. Rata oli oikeasti helppo, se ei sisältänyt juuri mitään teknistä vaikeutta eikä hankalia paikkoja. Onneksi itse opettelin radan niin hyvin, ettei tullut mitään black-outia. Jätettyäni Aidan ja kutsuttuani sitä hyppäämään, se ohittikin esteen ja meinasi lähteä kohti tuomaripöytää, mutta tulikin huudoistani onneksi viime tipalla takaisin. Tästä lähdimmekin liikkeelle suoraan, mutta silti se aiheutti meille yliaikaa, muistaakseni noin 13 sek. (plus 5 vp kieltäytymisestä). Keskellä rataa tuli vielä yksi pikku virhe keinussa. Aida ei malttanut jäädä suotta odottelemaan, vaan meille tuli pieni lentokeinu, josta saimme toiset 5 vp. Yhteensä siis 10 vp plus hiukan yliaikaa. Aida meni varmasti keinusta vähän hämilleen, mutta psytyi jatkamaan loppuradan hyvin. Muuten siis kaikki radalla sujui hyvin: eniten olen iloinen kontakteista, keppien sisään menosta ja kepeistä yleensäkin sekä siitä, että aida hyppäsi renkaankin oikein! Sijoitus oli 7./22. Mahtavaa, että eka startti ei ollut hylätty!

Hyppyrata oli heti tämän perään. Se ei siis sisällä yhtään kontaktiesteitä, hyppyjä sitäkin enemmän. Tässä oli jo vähän teknisyyttä, jouduin tekemään muistaakseni 3 valssia ja yhden takaaleikkauksen. Alussa Aida ei taaskaan hypännyt, vaan kiersi esteen ja meinasi mennä putkelle, mutta sain sen kutsuttua luokseni. Tarkoitus oli sitten kierrättää Aida takaa, mutta ennen kuin ehdin edes sanoa mitään, Aida hyppäsi väärästä suunnasta, ja naps - tuli hylky ekalta esteeltä. Lähdimme kuitenkin tekemään radan, ja muuten radasta tuli melkein täydellinen! Jos tätä ei olisi tapahtunut, niin 0-rata olisi ollut... mutta turha jossitella. Olin äärettömän tyytyväinen Aidaan. Ekat kisat  meni hienosti. Agilityssä kun kaikki on niiiiin pienestä kiinni.

Tämän jälkeen lähdimme minun luokseni syömään ja laittamaan kamat kasaan ja ajamaan Virroille, jossa olimme puolen yön aikaan. Eli olemme täällä seuraavat kaksi viikkoa. Iskä muuten nauhoitti sekä ensin agilityradan että hyppyradan, mutta vahingossa poistin agiradan kamerastani painaessa väärää nappulaa.  että, kun harmittaa oma mokailu! Onneksi hyppyrata on tallella, ja sen voitte käydä kurkkaamassa kotisivujen kuvagalleriasta. Sinne ilmaantuu myös muita kuvia.  Samainen video on nähtävillä toki myös Facebookissa, mikäli olet minun kaverini siellä. Ei muuta kuin treenaamaan ja uusiin kisoihin ilmoittautumaan!  Suurkiitokset treeniryhmäläisilleni sekä Masalle kannustuksesta ja tietenkin muille tutuille ja iskälle!

 

Kisajännitystä lieventävää harjoittelua..