Tässä nyt vähän treeniyhteenvetoa, kun en ole jaksanut enkä ehtinyt joka päivä kirjoittaa. Meillä on tällä viikolla ollut koulussakin pitkiä päiviä, mutta ensi viikko on taas aika rento.

Unohtui viime kirjoitukseen laittaa, että ennen kuin menimme sinne eläinlääkäriin niin pesin vähän Aidan mahaa ja takapuolta. Myös Iisa halusi ängetä suihkuun, joten annoin sen tulla. Aidan jälkeen ihan totuttelun vuoksi suihkuttelin taas Iisan jalkoja ja mahaa ja takapuolta, eikä sillä viiksikarvakaan värähtänyt. Seisoi vain paikoillaan, eikä se edes näyttänyt inhoavan suihkuttelua mitenkään.  tää oli vasta kolmas kerta suihkussa (täällä minun luona).

No sitten treeneihin. Iisan kanssa damijutut menee ihan ok, aika vaihtelevasti. Tänään ulkona on yrittänyt/lähtenyt juoksentelemaan jonnekin muualle, mutta on sitten tullut aina, kun kyykistyn, käännän kateseen pois, levitän kädet ja kutsun iloisesti. Eilen annoin palautuksesta yhden pikkunamin, joka vahvisti sitä ihan kivasti, mutta Iisa ei olisi sitten enää ottanut damia, vaan kerjäsi vaan namia. Eli eipä näitä voi kauhean usein käyttää. Yhdessä vanhassa Golden Ringin lehdessä oli jotain pentujen damiharjoitteluohjeita, ajattelin kokeilla niitä. Niistä ehkä huomenna enemmän.

Pillistä istumisessa on taas pikkasen kehitytty.  Nyt Iisa istuu jo pienen matkan päästä (ehkä 1-2 m), eikä tule minun luokseni vaikka olenkin pikkasen kauempana. Jes!

Keskiviikkona en ole ehtinyt tehdä Aidan kanssa mitään, mutta muina päivinä kylläkin. Eilen tosin meidän treenit vähän keskeytyi ja meni pikkasen pilalle, kun tallasin naapurin koiran päälle, joka olikin yhtäkkiä ilmestynyt jalkani taakse. Teimme noin minuutin paikalla olon, seuraamista, jättöliikkeitä ja luoksetuloa. Kaikki meni ihan hyvin, eikä Aida edes ennakoinut, tosin välissä vaan juoksi pari kierrosta sen naapurin koiran kanssa. Mutta tuli luokseni heti kutsusta. Tällä kertaa pidin Aidan palkkio-purkista oikein kaksin käsin kiinni, että se myös jäi käteeni.

Tänään ei mennyt ehkä ihan niin lupaavasti, siksi huominen taas jännittää, että tuleeko meille taas pyöreä nolla vai onko harjoituksista ollut apua. Jätin sen Caesar-purkin "kenttämme" laidalle (joo, opin ettei kannata näyttää sitä etu käteen Aidalle). Paikalla olo meni hyvin taas. Sitten teimme yhden tai pari liikettä, mutta Aida karkasi sen purkin luo, eli siis periaatteessa pois kehästä. Tämän jälkeen se sai taas kunnon hepulikohtauksen, johon ei tepsinyt enää mikään. Ei "täällä", eikä edes "maahan", koska näköjään parin kerran niskasta kentältä pois vieminen oli sen verran tyhmää ettei Aida mennyt maahan. Jotenkin huomasin nyt vasta ekan kerran, että se oikeasti TIESI, että tuo ei ole sallittua käytöstä tai ainakin siitä seuraa jotain. Olihan sekin siis hyvä juttu. Ärjäisin nimittäin kerran aika kovasti, ja Aida tuli lähietäisyydelle vähän luimistelevan näköisenä. Vaikka luoksetulostahan ei saa rankaista, niin ei sekään silti käy, että Aida tulee ehkä sitten 50 kerralla jos huvittaa. Se pysäytti juoksemisensa ärjäisyyni, joten vein sen niskasta taas pois. En siis mitenkään suullisesti torunut, enkä tietysti "ravistellut" tai mitään, vein vaan sen äänettömästi pois kentältä. Aida vinkui vähän, näköjään kuitenkin pikkasen epämukavaa joutua pois kentältä ja vielä tuollain. Otin palkinnon taskuuni kentän laidalta olevalta penkiltä ja käskin Aidan maahan. Se yritti nousta, mutta käskin sen pari kertaa uudestaan sinne, ja lopulta sanoin "tänne" ja kehuin. Silittelin myös ja kehuin Aidaa, kun se makasi maassa. Laitoin sen sitten hihnaan ja menimme takaisin kentälle. Piti vain nollata ajatuksensa hetkessä ja aloittaa puhtaalta pöydältä. Teimme seurausta, luoksetulon ja yhden jättöliikkeen. Aina kun palasimme ilman hihnaa lähtöpaikkaan, pidin Aidaa (niin kuin agilityssäkin) seuraa-käskyn alla, ettei se lähtisi. Aida toimi tosi innokkasti, äskönen ei ollut lannistanut sitä! Päinvastoin, minusta näki, että se nyt halusi tehdä oikein.  sitten juoksimmekin yhdessä palkintopaikalle ja Aida sai palkkionsa. Tokokisoissa ei kuitenkaan ole toista mahdollisuutta, ja ensimmäinen karkaaminen laskee kokonaivaikutusta muistaakseni neljällä. Joten pitäkää peukkuja, ettei Aida karkaisi huomenna! Ja en siis aio näyttää palkkiota ennen kehään menoa tai jättää sitä näkyville, ettei käy näin.

EDIT: Aina sitä jotain unohtaa sanoa.... Iisan ripuli onneksi meni ohi yhdessä päivässä, mutta saa se vielä muutaman päivän Tehobaktia suoliston bakteeriston tasapainottamiseksi.