Laitanpa tämän tekstin nyt ihan edellisen tekstin perään, koska en jaksanut kirjoittaa niitä samalle alustalle. Muuten olisi tullut ihan ylipitkä kertomus.

Voin sanoa, että tämä vuosi 2010 on ollut niin mun ja Aidan vuosi! Tavoitteet on saavutettu monella tapaa, vaikkei alkuvuotena ihan olisi uskonutkaan!

Toko: No ei ihan tullut TK1:stä, mutta melkein tuli, joten ei se haittaa.  Kaksi ykköstä on enemmän kuin mitä uskoinkaan, varsinkin kun alkuvuodesta saimme vielä pyöreän nollan.  Treenattiin melko ahkerasti sekä itsenäisesti että ryhmässä. Tosin vielä pitäisi treenata ahkerammin, eikä vaan ennen kisoja...

Agility: Tavoite saavutettu! Uskalsimme aloittaa kisaamisen Santalahdesta ja jatkaa siitä. Ja tuloksiakin jopa tuli muutama (ei kuitenkaan lähellekään nollaa).

Nou: riistaa on näytetty, mutta minkäs Aidalle voi...se ei siitä pidä (paitsi kanista). Olemme kuitenkin treenanneet dameillakin paljon vuoden aikana ja kävin taipparikurssinkin.

Näy: Aida kävi yhdessä näyttelyssä ja se oli sille ihan tarpeeksi.

Niin ja liittyihän laumaamme kesällä Iisa, josta vihjailin silloin loppuvuodesta. Iisan kanssa on tutustuttu maailmaan ja yritetty opetella joitain alkeellisia nou- ja tokotaitoja. Myös muutamaan agilityesteeseen on tutustuttu. Sitten jos miettisi tavoitteita ensi vuodelle.

AIDA

Toko: saada viimeinenkin alo:n 1-tulos ja täten saavuttaa koulutustunnus. Treenata avo:n liikkeitä. Jatkaa myös kisamaisia treenejä. Minulla on se paha vika, että saan aikaiseksi tehtyä paineen alla, mutta yritän treenata vielä säännöllisemmin.

Agi: kisata ja treenata niin paljon kuin mahdollista. On paha sanoa, että nolla/nollia, kun ei niitä tule jos niin harvakseltaan kisaamme kuin viime vuonna. Ilman omaa autoa kisaaminen usein on kuitenkin hyvin vaikeaa. Joten kisaamme ja treenaamme niin usein kuin mahdollista, ja teemme parhaamme, että edes joskus uralla pääsisimme kakkosluokkaan.

Näy: minua ei haittaa, vaikka jäisi kokonaan näyttelypuoli välistä Aidan kanssa tänä vuonna. Voisimme erikoistua match showhun  Aidalta kun ei ole mitään erikoista näyttelyistä odotettavissa. Toki jos sattuu inspiroimaan, niin voimme jossakin pyörähtää, mutta en ota näyttelyistä mitään paineita. Voimme tehdä sitten uuden ura-avauksen veteraani-iässä ja katsoa, mitä Aida saa veteraaniluokassa, hahhah..

Nou: treenailla ihan omaksi huviksemme ja koiran iloksi.

 

IISA

Toko: aluksi tavoite olisi käydä koirakoulussa/kimppatreeneissä ja näin saada häiriötreeniä Iisalle. Myös alo-liikkeiden valmistelu. En uskalla laittaa liian suurellisia tavoitteita....

Agi: päästä KKS:n agilityn alkeiskurssille keväällä. Esteisiin tutustuminen, agilityn perusteet.

Näy: aloittaa Iisan näyttelyura (ehkäpä Laihialla pentuluokassa) ja sitten myös muutamassa virallisessa junnuluokassa katsomassa, mitä Iisasta tykätään.

Nou: PALAUTUS, PALAUTUS, PALAUTUS. Sen lisäksi treenata ahkerasti itsenäisesti ja kenties toistenkin kanssa taipparijuttuja. Tavoite ei välttämättä vielä taipparit, mutta ainakin niin, että jutut olisivat jotakuinkin hanskassa.

Plus Iisalle terveystutkimukset (silmä, lonkka, kyynär) ja Aidalle silmäkuvaus.

Iisan kohdalla tavoitteita oli hankala miettiä. Se tuntuu vielä niin onnettomalta rääpäleeltä, että ajatuskin siitä kisaamassa jotain tuntuu olevan jossain valovuosien päässä. Mutta kyllä se tänäänkin omaa lupaavuuttaan minulle esitteli, täytyy jatkaa treenejä