Olen nyt aina välillä riehuttanut/härnännyt Iisaa damilla ja sitten rapsutellut ja antanut sen pitää sitä hetki. olen myös yrittänyt kaivaa damin esiin aina välillä, kun Iisa villiintyy/ilostuu hirveästi jostain asiasta. Kerran esim. koirat oli ollut päivän sisällä ja iltapäivällä oltiin lähdössä ulos. Yleensä ne villiintyy pikkusen jo siitä ulosmenosta, joten otin damin ja siinä olikin hyvä heti pihalla harjoitella (tosin lyhyt matka nurmikolla, mutta idea tärkein) heti pari kertaa eteen menoa. Voin kertoa, että hyvin meni ja dami haettiin todellakin ja lujaa (ja tuotiin myös takas)!  Ja kuten tämän päiväisestäkin voi päätellä, niin suotuisasti tämmöiset vaikuttaa Iisaan, joten jatketaan vieläkin samalla linjalla..

Ajoin Lakariin raviradalle, jossa läheisellä niityllä päätin vähän harjoituttaa koiria. Aidan otin vieläpä ihan kiusalla, koska Iisa katselee ja saa siitä kierroksia. Katotaanko niin kohta meillä on ongelmia maltin kanssa...  ei kyllä haittaa jos malttitreeniä täytyisi kunnolla ruveta tekemään! Aidalle tein 2 muistiharjoitusta, eka meni hyvin, tokassa kun oli 90 asteen kulma matkalla, niin Aida vähän sekosi. On se kyllä ennenkin tuommoista tehnyt, mutta se taisikin saada jostain ihan muusta hajusta matkalla kiinni...Piti sitten lähettää uusiksi.

Iisaa koitin seurauttaa pikku ringin ekaksi. Voisin ehkä taas pitää itseäni hiukan uhmakkaana, mutta otin Iisalla 3 kertaa ja meni kyllä ihan hyvin. (oisin ottanut vain 2,mutta toinen epäonnistui joten halusin yrittää vielä onnistumista). Tein siis niin, että vietiin vaan dami niityllä jonkin matkan kuluttua eteen. Siitä sitten "eteen"-käskyllä (itselleni pitkä miinus, kun meinasin sekoilla käskyissä vähän..) lähetin Iisan. Eka kerta meni tosi hyvin. Tokalla kerralla pienensin matkaa (luulin helpottavani), mutta Iisapa painoikin damista villisti ohi. Koitin kyllä antaa itse etsiä, mutta Iisa rupesi menemään jo niin paljon sivulle, että kutsuin luokse ennen kuin se menettäisi kiinnostuksensa. Kun Iisa oli sivulla, ei vietykään yhdessä, vaan jätin sen paikalle ja heitin damin suorassa linjassa paikoilleen. Eli vähän kuin näytin Iisalle sen, missä se on. Sekin kerta meni hyvin.

Tiedän, että harjoitusten jälkeen ei kannattaisi enää päästää koiria riehumaan, vaan laittaa autoon, mutta minä kyllä lähdin vielä kiertämään kerran raviradan koirien kanssa. Lenkin varrella mun oli vielä pakko kokeilla eteen menoa niin ,että Iisa istuu taas vähän viistossa kasvot minuun päin ja lähetän sen eteen aluksi pysäytys/huomiokäskyn annettua. En enää viittinyt ottaa damia tähän, eikä mulla ollut lelua, joten laitoin noutajahihnan.  Aluksi Iisa ei tajunnutkaan, kun damia tms. ei ollut, mutta lähetin uudelleen ja vielä kerran matkalla vahvistin "eteen"-sanaa. Kun se nuuhkaisi hihnaa, kehuin jo vähän - ja kappas kun Iisa tajusi ottaa sen suuhunsa. Tietysti kehuin paljon kun mulla on niin fiksu koira!  Loppumatkan annoin sitten koirien ihan vaan juosta ja keskittyä omiin hajuihinsa. Mun oli kyllä vielä pakko käyttää ne pikaisesti uimassa, kun oli taas semmoisessa kunnossa lenkin jäljiltä. Mentiin yhdelle vähän kallioiselle rannalle, ja käytin ekaksi Aidan ja sitten Iisan. Muutamat kepit niille heittelin. Ei ollut mikään maailman jyrkin kallio, mutta hyvinpä meni molemmat koirani uimaan! Taippariliikkeistä ei ainakaan sen vesinoudon kanssa pitäisi olla Iisalla mitään ongelmia jos ei siitä pyssystä saa halvausta...