No onhan se kunnon talvikin sieltä saapunut, jota ensin niin kovasti odoteltiin. Onhan tämän ihanaa, mutta kyllä mä kuitenkin toivoisin, että pakkasta olisi vähän vähemmän. Niin niin, mikään ei ole koskaan hyvin. Kauniita ilmoja on kylläkin ollut! Tänään meillä ei ole agilitytreenejä juuri tuon superkylmän ilman takia, emmekä me valitettavasti ensi torstainakaan pääse yhden koulujuttuni takia. Olemme ulkoilleet Maaritin ja kultsujen kanssa tässä pari kertaa, viimeksi juuri tänään. Vaikka mittarissa on tosiaan tuo -20, niin se ei koiria haitannut, kunhan vaan pysytään liikkeessä. Me jopa tehtiin kesken lenkin pikku treenit yhdellä auratulla laajalla kentällä.

Se meni niin, että aluksi Aida oli kiinni yhdessä tolpassa ja minulla oli Iisa. Maarit heitti kolme damia (markkeeraus) ja sitten idea oli, että koirat hakee vuorotellen. Iisa oli vika ja lähti matkaan, mutta kun ei mitään damia näkynyt/ei muistanut, niin pysähtyi ja jäi seisoskelemaan. Yritin jopa kokeilla, tajuaisiko se etsi-sanaa, mutta ei tajunnut. Kutsuin Iisan ja menin heittämään/näyttämään damin uudestaan. Silloin meni hyvin. Teimme myös muistaakseni niin päin, että Iisa haki ekana ja silloin meni ihan hyvin. Ja sitten tein motivoidun linjan (vein itse ja Iisa oli paikalla odottamassa, mutta näki) sille. Olin tätä ennen treenannut Aidan kanssa välillä ja Iisa oli ollut kiinni katselemassa ja vähän vinkui. No nyt kun olin vienyt damin ja menin hakemaan Iisan noutoon, niin johan lähti reippaasti matkaan! Tosi lujaa. Ihan mukava harjoitus oli! Arvatkaa mistä olen iloinen? Iisa keskittyi kuitenkin vain tekemiseen, vaikka mukana oli Aida ja kavereita! Se ei siis mennyt häröilemään kenenkään muun luokse.

Aidan kanssa tehtiin oikeestaan samat harjoitteet, yksi ykkösmarkkeraus, yksi markkeeraus jossa koirat haki vuorotellen, ja linjaa.. Noo Aidalle ei varsinaisesti ole opetettu linjaa, vaan muisteja, joten Aidan "linja" oli hiukan kaareva. Mutta ei se mitään. Aidan kanssa harjoittelu on vain omaksi iloksi. Muistan, kun silloin kun Aida oli puoli vuotta ja ostin ekan damin, ajattelin, että me harjoittelemme noutamista, jotta koiralla olisi jotain rodunomaista tekemistä. Hehhehee. Mutta kyllähän se ihan hyvä sekin on, vaikkei kisoissa kävisikään. No sitten sattui käymään vaan niin, että hurahdin lajiin hiukan enemmän kuin luulinkaan. Vieläkin kuitenkin harjoittelen Aidan kanssa, mutta tavotteista olemme jo luopuneet. No, Aidalla meni kaikki markkeerausjutut hyvin. Paitsi kerran kun Aida oli ennen omaa vuoroaan joutunut odottelemaan, ja vuoron tullessa Aida päättikin, että hän menee nyt syömään hevosen p:tä. Hain Aidan sieltä vähän vihaisena ja teimme harjoituksen uusiksi. Aida oli muutenkin vähän ärsyttävä tänään, koska olin kieltänyt sitä syömästä ja menemästä kasalle, jopa ottanut niskasta, mutta silti se vaan joka välissä yritti, jos antaisin periksi.

Mutta oli ihan kiva treenailla ja Aidakin varmaan tykkäsi, kun sai tehdä. Tosiaan nyt on ollut niin kylmä, että olen jättänyt tokot suosiolla, ei mun sormet kestäisi ulkona sellaista "näpertelyä". Tota äsköistä nyt pystyy vielä tekemään hanskat kädessä.

Yksi ilta keksin kuitenkin vähän sisäaktiviteettejä koirille. Piilotin vuorotellen niille makupaloja makkariin ja ensin pyysin Aidan etsimään. Aida onkin taitava namien etsijä ja etsisi vaikka ikuisuuksiin asti, vaikka ei olisi enää mitään etsittävää ja sanon "loppu" Aida vaan jatkaisi nuuskuttelua.

Iisallakin meni ihan hyvin! Sekin kuitenkin ymmärtää homman nimen jo ja toivonmukaan tietää, että "etsi" tarkoittaa nuuskimista. Kyllä se ainakin osasi etsiä ja nuuskia kovasti ja hoinkin välillä käskyä ja kehuin samalla. Jess.

Iisalle tein myös vähän malttiharjoitusta sisätiloissa tennispallon avulla. Iisa oli sivullani noutajahihnassa taippariotteessa ja vieritin palloa. En antanutkaan sen silloi heti lähteä hihnan ottamisen yhteydessä, vaan sen täytyi odottaa pieni hetki, kunnes annoin käskyn. Hyvin meni, ei yrittänyt karata! Vaikka meillähän oli ihan helpot olosuhteet sisällä. Näitä juttuja pitäisi joskus harjoitella ulkonakin.

Minäpäs lähdenkin lauantaina Lohjalle! Siellä on Golden ringin pääerikoisnäyttely, jonne lähden ihan turistiksi Maaritin ja Ronjan kanssa. Ronja kyllä osallistuu missikisoihin. Ihan kiva päästä näyttelytunnelmiinkin pitkästä aikaa!