Pakkanen sen kuin kiristyi, mutta hieno auringonpaiste oli! Yritän nyt kirjoittaa, ennen kuin lähden Aidan kans lenkille ja äänestämään, samalla varpaita ja sormia sulatellen. Pääsimme Maaritin ja Ronjan kyydissä, kiitos. Paikka oli jossain Haminassa. Eihän meitä paikalla ollutkaan kisaamassa kuin 5 (ja järjestäjät ja tuomarit) johtuen varmaan tuosta pakkasmittarin lukemasta. Mutta päivä meni oikein jouhevasti, joka rastilla oli oma tuomari, joten koiran ei tarvinnut turhaan seisoskella ulkona ja odotella. Ensin vähän omia kommentteja tuloksestamme ennen "virallista" arviota:

- linja/ohjaus: Oli pellolla tehdyllä suoralla polulla. 2 damia oli, eivät näkyneet lähtöpaikalle. Oli vähän tampattu lunta eteen, vaikka damit keskellä polkua olivatkin. Mutta muuten sama idea, mitä olemme treenanneet, eli 2 damia peräkkäin. Ja tämä meni hyvin, jee! Iisa eteni vauhdikkaasti ja vahvistin "eteen" sanaa useasti, koska koira ei nähnyt damia. Iisa ei kertaakaan pysähtynyt eikä hidastellut eikä kysellyt neuvoja. Eli olen oikein tyytyväinen. Toisella kerralla Iisa vähän nuuhkaisi sitä ekan damin paikkaa, mutta sanoin vain "eteeneteen", niin eteni vielä ja sieltähän se vikakin löytyi. Tällä rastilla muuten ammuttiin damit damipyssyllä (Iisa ei ole edes ennen kuullut kuin pelkän starttarin ääntä, mutta ei siis damipyssyn eikä haulikon). Onneksi emme olleet ihan vieressä vaan vasta kävelemässä rastille ja Iisa näki ampujan ja niiden ampumiset. Vähän se ihmetteli sitä ääntä, mutta se oli selvästi laukauskokematon, ei missään nimessä arka. Ei se sitä kauaa ihmetellyt, eikä jäänyt mitenkään jännittämään.

- hakuruutu: Nojuu. Krhm. En tiedä, mitä tästä voi sanoa, paitsi että meni niin kuin kuvittelinkin. Iisa lähti aina lähetettäessä ja välillä jopa yritti etsiä, mutta ei sitä kyllä liiemmin etsimiseksi voinut kutsua. Eikä Iisa siis löytänyt yhtään damia. Että jatkamme tennispallotreenejä (ja namitreenejä) sisällä ja sitten joskus ulkonakin vähän helpotetummin.

- markkeeraus: Olimme taas sellaisen tien risteyksessä, jonka välissä oli pöpelikkö. Siellä heittäjä seisoi ja heitti kaksi damia, molemmat tielle. Sanoin Iisalle dami-sanan ennen heittoja -> hyvä, oli tarkkana heittäjän suuntaan ja näki heitot! Eka haku meni hyvin. Toisella Iisa ei taas meinannut muistaa sitä, että sinne oli joku dami heitetty. Lähti, mutta meinasi poiketa hankeen. Kutsuin takaisin (en kyllä ees tiiä, olisiko saanut kutsua takaisin vai mitä olis OIKEESTI pitänyt tehä, mutta ei kukaan kieltänytkään) ja näytin nyt kädelläni samaan tapaan kuin linjalle lähdössä, jotta Iisa vielä katsoi eteensä. Annoin normaalin hakemiskäskyn (joka meillä on myöskin "Dami"). Nyt se lähti ja toi damin.

Tässä tuomarien kirjoittamat:

Koira: knn Iisa 1 v 8 kk, numero 1.

Ohjaaja: Pauliina Koitto

Haku: Ei dameja. Pisteet 0/3.

Haku/yleisvaikutelma: Koiran haku kattaa vain hakualueen etuosan. Damit jää löytymättä. Voisi käyttää paremmin vainuaan. Pisteet 2/5.

Linjalle lähetys/yleisvaikutelma: Lähtee osoitettuun suuntaan. Etenee suoraviivaisesti linjalla. Palauttaa käteen. Pisteet 7/7.

Markkeeraus: Tarvii toiselle 2 lähetystä. Pisteet 2/2.

Markkeeraus/yleisvaikutelma: Hyvä yhteistyö, vähän lisää tarkkuutta lähetyksiin. Pisteet 4/5.

Pisteet yhteensä 15/22. -> sijoitus 3/.5

Saatiin palkkioksi dami. Päästiin myös edustamaan Etelä-Kymenlaakson joukkuetta Kaakon talvinomeen Lappeenrantaan, joka olisi 2 viikon päästä, mutta valitettavasti joudun luopumaan paikastamme, koska me ollaan lähdössä 18 pvä tuonne "Pohjoseen" eli Virroille ja meillä on varattu uinti-aika koirauimalasta, enkä viitti sitäkää perua.

Muuten ohjelmassa oli makkaranpaistoa. Oli tosi mukava päivä! Ja kyllä mä pikku-Iisasta oon silti ihan ylpeä! P.S: Voittoon meni Lager-labradori, toiseksi Ronja-kultsu, kolmanneksi me, neloseksi joku labbis (unohin nimen) ja viidenneksi Kassu-tolleri.

---

Eilen olin siis siellä GR:n päänäyttelyssä, jossa Ronja (Cosmona's Milk N' Honey) sai käyttöluokassa ERI:n ja SA:n. Onnea! Tosin englantilainen naistuomari Lynn Kipps jakoi kaikille 10:lle käyttöluokan nartuille erit ja sa:t. Toin Aidalle ja Iisalle tuliaisiksi kalkkunankaulat purtavaksi.