Ei tänään mitenkään erityisen "lämmin" ollut, -10 astetta, mutta kyllä sitä juuri ja juuri tokoilla tarkesi. Tokoilimme ihan kesken kaiken aamulenkkiämme lähistöllä olevalla kentällä.

Ensin Aida treensai ja Iisa oli odottamassa. Aida oli aluksi vähän kuin "unessa" mutta tuntui kyllä heräilevän sitten. Esimerkiksi joitain käskyjä tarvi välillä sanoa kahdesti. Aluksi teimme lyhyen avoimen luokan paikalla olon, siis itse menin piiloon yhden rakennuksen taa. Tosiaan aika oli melko lyhyt, laskin mielessäni 20 sekuntia, mutta parempi aloittelijalle lyhyet ajat. Mutta ihan samassa asennossa Aida oli kun tulin takaisin, katseli tarkkavaisena kuitenkin suuntaani. Teimme seuraamista vapaana ja se meni ihan hyvin! Lisäksi teimme yhden normaalin (alokkaan) luoksetulon, kaukokäskyjä ja ruutua.

Kaukokäskyt meni niin hyvin, että pidin session myös lyhyenä! Meillä oli namilautanen takana ja minun ja Aidan välillä oli matkaa jopa vähän enemmän kuin viimeksi näitä harjoitellessa! Aida keskittyi näissä ihan todella hyvin, eikä karannut palkkiollekaan niin kuin viimeksi. Tein kahdella kerralla vähän erilaisia variaatioita, esim. maahan-stå-maahan-istu jne.. noita liikkeitä siis pikkasen eri järjestyksessä, kun Aida on hyvä oppimaan ennakointeja! Tämä meni siis hyvin. Eikä edistänytkään mielestäni. .

Myös tavallista avo-luokan noutoa harjoittelimme, mikä meni muuten ihan hyvin, paitsi että Aida ei edelleenkään laukkaa luokseni vaan tulee ravaamalla. (jos en itse juokse päätä pahkaa karkuun)

Sitten ruutu. Aida oli varmaan unohtanut tämän liikkeen, siltä vähän vaikutti! On sitä ennen mennyt paremminkin! Olin vienyt ruutuun aluksi yksin sen namilautasen ja lähetin Aidaa ruutuun. Pari kertaa meni niin, että Aida juoksi, muttei muistanut mennä heti sinne perille, vaan nuuhki ensin oikeaa alatötteröä ja sitten juoksi ja nuuhki oikeaa ylätötteröä kunnes eksyi namilautaselle (näytti ainakin siltä). Tähän kuitenkin palkkasin sitä. Pari kertaa meni oikeesti tällain. Sitten päätin viedä Aidan vähäksi aikaa odottamaan ja jatkaa ruutua (helpotetummin) kohta.

Sillä välin otin Iisan, jonka kanssa treenit pysyi lyihyinä, mikä siis oli sen aivoille juuri sopiva aika. Iisa oli tietysti hössöttävä ja kävi juoksentelemassa ja kaatamassa ruututötteröitä (muttei sentään noutanu niitä ). Sen kanssa tein siis ihan suoraa hihnassa seuraamista ja sitten käännöksiä erillisinä paikallaan. Ja tossa suorassakin seuraamisessa meillä oli nameja jossain "näkyvillä", että ilmankos pysyi niin hyvä kontakti. Käännöksetkin meni ihan jees. Varsinkin oikealle kääntyminen meni jopa hyvin! Vasemmalle kääntymistä toistettiin muutamia kertoja ja vika kerta oli ehdottomasti paras. Tietysti ns. normiseuraamisessakin vähän häiritsee, että Iisa ei vieläkään tule automaattisesti sivulle, vaan joutuu vieläkin sanoa "sivu". Mutta ehkä se oppii, kun aina toistetaan. Iisan kanssa tein myös alon luoksetulon, myös siinä joutuu sanomaan "sivu" erikseen.

Iisan kanssa aloimme hiukan opetella noutokapulan pitämistä ja kantamista. Tietysti se piti sitä hyvin, jos itse annoin sen sen suuhun, mutta jos laskin kapulan maahan, sekosi Iisa siitä ja alkoi murista kapulalle ja kuopia kapulaa ja meinasi järsiäkin. Että joo, ehkä harjoittelemmekin tätä eka vaikka sisätiloissa. Sitten harjoittelimme vain kantamista ja pitoa niin, että annoin kapulan aina Iisalle.

Tämän jälkeen laitoin Iisan taas vähäksi aikaa odottelemaan ja otin Aidan uudelleen ruutua varten. Nyt veimme namilautasen yhdessä, ajattelin jos se helpottaisi vähän. Kai se ehkä vähän helpottikin. Nyt Aida meni vähän suoraviivaisemmin ruutuun, annoin vielä tötteröiden kohdalla uuden vahvistuskäskyn. Mutta on sillä aidalla ennen enemmänkin vauhtia ollut.

Lopuksi tein paikallaoloharjoituksen lähinnä Iisalle, mutta Aida nyt oli vain häiriökoirana. Eli molemmat koirat makasivat samaa aikaa, niin kuin tokossa alo-luokassa. Aika oli suurin piirtein puoli minuuttia. Itse paikalla olo meni hyvin, siis Iisakin oli oikein kauniisti! Kun palasin takaisin, menin eka Iisan luokse ja se yritti vähän ennakoida ja nousta ylös. No siitä ei tietenkään saanut palkkaa, vaan käskin uudelleen maahan otin itse taas pari askelta eteen, palasin takaisin ja palkkasin maahan. Lopulta sanoin sille "istu" ja jätin sen odottamaan kun vapautin Aidan. Nätisti se odottelikin, MUTTA kun mun oli tarkoitus heti laittaa ne hihnaan etteivät ne pääse riehumaan heti, niin eikös ne kerinneet lähteä kauheeseen painiin. Tai Iisa lähti, mutta kyllä Aidakin siitä innostui. Eikä kumpikaan meinannut kuunnella yhtään. Että semmoiset treenit.

Olisi tietysti ollut parempi jos olisin mennyt erikseen lenkit noiden kanssa ja treenaillut siinä sivussa. Muutenkin mä haluaisin enemmän lenkkeillä noiden kanssa erikseen, mutta esim. nyt kun tulevalla viikolla on 2 tenttiä ja hirveästi muutakin tekemistä (kuten siivousta ym) niin en vain ehdi enkä jaksa lähteä erikseen niiden kanssa lenkeille. Mutta heti kun on vähän enemmän aikaa, niin sitten kyllä! Huomenna voisin kyllä tehdä ainakin toisen lenkin kahteen kertaan.