Tänään mentiin jälleen metsään vähän treenailemaan noutajien ja Maaritin kanssa. Ensin tehtiin hakuruutu dameilla Aidalle ja Veeralle (11-v.). Saivat molemmat hakea vuorotellen, ja Aida haki kivasti. Koko ajan etsi ja sopivan laajastikin. Siinä oli kuusi damia. Aidalle jäi se kaikkein viimeisin, joka oli ainut mitä se ei löytänyt. Veera löysi sen.

Iisan kanssa treenattiin vähän markkerauksia ja linjaa. Ihan jees meni... onnistumisia tuli, mutta viimeisen kerran linjalla (kun otettiin toisto, ensin oli mennyt jo saman matkan kerran aiemmin) alkoi Iisalla vähän jaksaminen taas herpaantua... Ei enää meinannut lähteä mihinkään.. Käveltiin sitten vaan aika lähelle, niin tuli onnistunut suoritus. Metsämaastossa olikin aika pitkä matka, ja on se hyvä että se meni sen edes kerran. Blondilla on vähän pieni toi aivokapasiteetti vielä. Huomenna jos pääsisi vaikka taas sisälle tähän agilitymaailmaan! Eli Aidaa kutsuu treenit pitkästä aikaa. Iisallekin on tulossa 30.9. hyppytekniikan peruskurssi. Joku mies tulee kouluttaan, ja kurssin sisältö hänen omalta kotisivuilta luettuna kuulosti erinomaiselta (siis tuo pääpaino koiran itseluottamuksessa ja  tekniikassa... ym.) Vähän jännityksen ja mielenkiinnon sekaisin tuntein odotan sitä, kun sinne mennään siis IISAN kanssa (joka edes hädin tuskin osaa hypätä). Lisätietoja täältä, koirakoulu Kiitorekku: www.kiitorekku.fi/Hyppytekniikkakoulutus.php

 

Sitten vähän sitä ruoka-asiaa. Kävin tänään hakemassa Faunattaresta ilmaisen Musch-kana-aterian. Se on siis valmis barf-ateria, sisältää kanaa, vihanneksia, pellavansiemenöljyä, kananrustoa yms.. Eli siis tehty meille vähän laiskemmille ihmisille, jotka eivät välttämättä jaksaisi hirveesti sörssäillä. Niillä oli netissä joku tämmönen kampanja. Mullahan on tuo pakastin kaappi, jota pitäisi vähän tyhjäillä, niin saisi luita ja jotain noita valmisaterioita sinne. Idea olisi taas vähän lisätä tuota raaka-ruoan määrää koirille. Tietysti niin, ettei kuivamuonaa sekoteta ruoan kanssa, vaan annetaan erillisinä aterioinaan ettei aiheuteta vatsanpuruja. Aida on ennenkin saanut nimenomaan aina välillä, mutta viimeaikoina olen ollut siinäkin aika laiska. Iisa ei ole koskaan syönyt. Siksi ajattelin antaa sillekin alkuun kanaa yms. helposti sulavia aineita ja vähän Tehobaktia ja katsella mitä sen maha tykkää vai tykkääkö ollenkaan. Uskoisin, että barf olisi varmasti kaikkein paras ruokavalio koirille, jos sitä vain pystyisi ja jaksaisi toteuttaa pelkästään. Meille lähimpänä vaihtoehtona olisi ns. sekaruokinta.. Siinäkin voi onnistua, jos sen tekee oikein!