Kultainennoutaja narttu TK1 Karvin Santa Maria "Aida"

 

s. 11.8.2005

I. F MVA Karvin Alive N'Kicking "Tomba"

E. Karvin Echolina "Nella"

kasv: Helena & Heidi Karves, Suinula

om: Pauliina Koitto, Kotka

 

Terveys:

Lonkat: D/D

Kyynärät: 1/0

Silmät: terveet (4/07)

-Steriloitu 12/11.

 

Parhaat tulokset:

Näy: 4 x EH

Toko: 3 x ALO1 -> TK1

Agi, maksi 1: 2 x LUVA

Muut (luonnetesti): LTE +142 p.

 

 

>> Aida Jalostustietokannassa

>> agi.fi

>> Aidan kuvagalleria

 

 

 Lyhyesti sanottuna Aida on Elämäni Koira, samalla kertaa Paras ja Pahin kaikista. Se on älykäs, energinen ja kiero Mammantyttö, yhden ihmisen koira. Se huomaa kaiken ja vähän liikaakin, luonnetestituomareiden mielestäkin. :) Aida on itsepäinen, mutta työintoinen ja erittäin innokas koira. Se tulisi vaikka maailman ääriin perässäni. Aida tulee kyllä toimeen kaikenlaisien koirien kanssa, niin kuin noutajan kuuluukin, muttei ole mikään seuraneiti. Yleensä Aidaa eivät toiset koirat pahemmin kiinnosta. Aidan paras leikkikaveri onkin Iisa. Aidan itsenäisyys näkyy ennen kaikkea juuri ulkona. Se saattaa lähteä hyvinkin kauas minusta ja kulkea omia polkujaan. Paha taipumus on, että Aidalla on valikoiva kuulo metsässä.

Aida rakastaa syömistä ja herkkupaloja, ihmisten töykkimistä nenällään, maassa pyörimistä, agilityradoilla liitelyä, marjametsiä, uimista, pehmeitä petejä, rapsutuksia takapuolesta...

Aida on pysynyt toistaiseksi suhteellisen terveenä. Korvatulehdus ja ripuli ovat olleet joskus vaivana, samoin yksi virtsatietulehdus sterilointileikkauksen jälkeen. Tapaturmainen kyyn purema pentuaikana (6/06) vei huonoon kuntoon viikoksi.