Joo, elikkäs suunta oli siis Vaskuu-Tampere-Nokia-Huittinen(-Nokia)-Virrat :D

Perjantaina Henni tuli iltapäivällä hakemaan meidät heille yöksi. Annettiin siinä elukoiden juosta pihalla ja Hennin tyttö mulle esitteli ystävällisesti kaikki kukkapenkit ja hiekkalaatikot ;) Aida tykkäsi kiinanharjakoira Elmosta (Calibra's Wuff I'm Puff). Ensimmäinen uros, joka näytti miellyttävän Aidan silmää. Tosin Elmolta on kyllä otettu pallit pois, ettei sekään oikein enää tuoksu urokselta. Käytiin sitten saunassa ja katottiin yksi kauhuleffa ennen nukkumaan menoa. Sain muuten nyt Alpostakin kuvia koneelle, joita laitan kotisivuille heti kun kerkeän. Kiitos skannauksesta Anssille, Hennin miehelle! Lauantaiaamuna oli aikainen nousu, mutta se oli hyvä, koska meille ei tullut edes kiire, vaikka eksyttiinkin ennen näyttelyyn saapumista. Kultaisia oli yhteensä 90 ilmoitettuna, eli todella paljon! Avoimessakin luokassa oli narttuja 19. Tuomarina oli Elena Ruskovaara, mukava nuorehko nainen. Näyttelypaikka oli maneesi eli olikin jo tiedossa, mikä siellä tulisi Aidaa kiinnostamaan. Kun kaikki avoimen nartut juoksivat kehässä, niin Aida vielä juoksi hyvin, mutta voi elämä sitä yksinjuoksua. Sen nenä pysyi maassa, kun en kerennyt kaivaa namejakaan. Tosin Aida kyllä seisoi hyvin ja kauniisti ja antoi tuomarin käsitellä itseään hyvin. Saimme EH:n eli samaa linjaa jatketaan. Arvostelu oli ihan hyvä, tuomari mainitsi hännän löysyydestä ja askeleiden lyhyydestä. Tosin viimeisenä lauseena oli: Terhakka esiintyjä. Ei olisi ihan uskonut, mutta näin on yleensä. Arvostelun kirjoitan sivuillemme, joten sieltä sen voi käydä lukemassa kokonaan. Näyttelyn jälkeen poikkesimme Nokialle syömään ja lenkittämään koiria. Hennin mummu olikin laittanut oikein hyvää ruokaa. Aida-rukka oli taas niin oma itsensä syödessämme. Se oli aivan väsynyt, mutta ei malttanut mennä maaten, vaan istui ja tapitti ruokapöydän vieressä. Siinä se nukkui istualleen, silmät vain lupsuivat kunnes se horjahteli ja lopulta kaatui maahan ja jäikin sinne sitten kuorsaamaan :D Rankkaa elämää.

Nokialta ajoimme Huittisiin. Navigaattori ohjasi meidät melkein perille saakka, mutta pitihän sitä vielä eksyä pienellä metsätiellä ja ajaa ohi :D
Illalla grillasimme kodassa ja menimme nukkumaan. Koirien piti nukkua autossa tai häkissä. Päätimme jättää ne autoon ja hyvin siellä olikin pärjätty. Ei ollut autossakaan pakkasta yhtään. Aamulla katselimme voittajaluokan tasoisia koiria ja lenkkeilimme lähimaastossa. Meidän ryhmämme oli klo 13-15. Meidän ryhmän kouluttaja oli siis Miso Sipola. Ryhmässä oli 6 koiraa; yksi tolleri, kolme labbista ja kaksi kultsua. Teimme pari tuntia eteen menoa eli linjalle lähetyksiä. Käytännössä tämä tarkoitti sitä, että rivissä seurautimme koiraa (hihnassa) noin 20 metriä, heitimme metsään damin ja palasimme paikoillemme. Sitten jokainen lähetti koiraansa hakemaan. 20 metriä luonnossa (sänkipellolla) olikin yllättävän pitkä matka. Mietin vähän, että Aidalla ei ehkä itseluottamus riitä noin pitkään matkaan. Välillä myös vaikeutettiin viemällä damit molempiin suuntiin. Mutta Aida teki kyllä ihan ok. Se haki ja löysi ja toi joka kerta, jopa niin että kouluttaja kehui :) Paras oli se kun kouluttaja kysyi, että kai me ollaan menossa taippareihin ensi vuonna? :) Kyllä Aida kuitenkin haahuili välillä ja pysähtyi kysymään minulta, mitä tehdä. Palautuksissa oli riittävästi vauhtia, mennessä olisi saanut olla enemmän. Meidän pitää kuulemma tehdä paljon sellaista treeniä, että riehutan Aidaa ja härnään damilla ja käydään viemässä se ja lähetän koiran. Sen pitää kuitenkin vielä saada pitkille matkoille lisää itsevarmuutta ja nopeutta. Välillä ammuttiin myös starttipistoolilla, eikä Aida sitä säikähtänyt :)
Toivottavasti tämmöisiä koulutuksia tulee lisää jatkossakin!

Kiitos Henni ja Aada reissuseurasta ja yösijasta!

P.s: Henni muuten lupasi kutoa Aidalle villatakin, kun ostan eka langat. Aidalla kun ei ole mitään takkia tms. ja Henni on todella taitava käsistään! Niin joo, kiitos hiusten leikkuustakin! ;)