Tänään maanantaina pääsimme aloittelemaan tokot treeniryhmässämme. Tokot pidettiin kasvihuoneella Karhulassa, saimme kyydin  Olemme kisoihin tähtäävien ryhmässä. Ajattelin, että mitäköhän tästäkin tulee, Aida ei varmaan kuuntele taas yhtään ja karkaa jos hihnan irrottaa. Mutta hyvin meni!  Tosin menomatkalla Aida ei suostunut tulemaan autoon vapaaehtoisesti, joten jouduin sen nostamaan sinne takakonttiin. Mutta sitten itse treeneihin...

Aluksi oli ryhmäpaikallaolo. Sen piti kestää 1,5 min, mutta Aida nousi aivan ajan loppupuolella. Toisella puolella hallia oli agilitytreenit, ja koirakon putkisuoritus häiritsi selvästi Aidaa. Onneksi se ei ehtinyt lähtemään mihinkään juoksentelemaan. En edes irrottanut hihnaa, jätin sen hihnassa paikoilleen. Teimme heti perään lyhyemmän, onnistuneen suorituksen. Sitten oli yksittäisliikkeet, jotka käytiin kaikkien kanssa erikseen läpi.

Seuraaminen: alku meni hyvin, lopussa kiinnostus lopahti. Myöhemmin lyhyet sarjat sujui hyvin.

Liikkeestä maahanmeno: sujui tosi hyvin! Aida meni reippaasti maahan yhdestä käskystä.

Luoksetulo: sujui hyvin myös. Aida oli nyt irti. Kouluttaja Jaana sanoi, että perusasento oli ehkä vähän vino, mutta muuten hyvä.

Estehyppy: selkeästi Aidan suosikki! Ja se tekikin hyvin ja innolla. Ei ollut mitään ongelmia hyppäämisessä, niin kuin vuosia sitten kisoissa oli. Käytimme vielä apuohjaajaa. Kouluttajalla oli palkka hypyn takana ja minä käytin pysäyttämiskäskyä "odota" ja menin palkkaamaan Aidan. Se odottikin hyvin. Aida oli myös hytpyn ajan vapaana, eikä karannut. Jeee!

Kotiläksynä täytyy kuulemma treenata perusasentoa. Aida on liian edessä perusasennossa. Minun täytyy ohjata sitä hieman taaemmaksi kunnes se itse tajuaa.

Aida ei siis tuottanut suurta pettymystä kentällä tänään

Treenien jälkeen Aida sai juosta pellolla vähän aikaa labradorinnoutaja Nellan kanssa. Nella oli samassa ryhmässä. Ei koirat tosin paljoa voineet juosta, vaan hiukan lumessa kahlata  Tulomatkalla Aida sitten hyppäsikin autoon jo. Tämä toko olisi nyt sitten joka maanantai, mutta voi olla että ne juoksut tässä jo tulevat. Nimittäin Aida PISSI maneesiin, vaikka se oli juuri ennen treenejä ulkona pissannut. Eikä Aida todellakaan ole kentille merkkaillut. Että joo. Noh, tällä viikolla harjoittelemme perusasentoa.