Niin totta, tokotreenien vuoksi en mennyt luokkamme peli-iltaan, mutta eei se mitään!

Tänään siis Eijan ja käppänä-Tinon kanssa tokoon. Aida raukka on ihan puhki nyt, se on jutunut nyt kahtena peräkkäisenä päivänä tositoimiin.  Mutta aloitetaan liikkeistä.

Paikallamakuu: sujui todella hyvin! Aida pysyi hyvin täyden ajan, vaikka naapurin irlanninsetteri tuijottelikin Aidaa kiinnostuneena.  Kun palasin Aidan luokse, se nousi ennen käskyä istumaan, mutta muuten hyvä suoritus.

Seuraaminen: namia tarvitaan vielä nokan eteen, mutta huoh kun sen ottaa pois. Katse kääntyy eteen päin samantien. Pitäisi varmaan alkaa panostaa tähän, millä sais tehtyä seuraus-liikkeestä kiinnostavamman Aidasta??

Liikkeestä maahanmeno: aluksi ei mennyt maahan. Kouluttaja (Jaana) käski ottamaan koiran reagoimatta siihen mihinkään. Kohta tehtiin uudestaan. Huomasi, että Aida oli tajunnut virheensä!  Se tyrkytti jo sivulla maahanmenoa, ja sillä kerralla se menikin heti käskystä maahan liikkeestä.

Liikkeestä seisominen: meni tosi hyvin, vaikka eihän se edes ole meillä vielä kokonainen liike. Teimme samoin kuin viimeksi, eli pysäytän Aidan vasemmalla kädellä, josta tulee palkka, ja käännyn sen eteen, ja annan palkan myös oikeasta kädestä. Toimii.

Luoksetulo: sujui hyvin. Varma liike meillä. Perusasennon "oikeus" kyllä vaihtelee.

Estehyppy: teimme kuten tähänkin asti. Aida oli hypystä aivan täpinöissään, jeejeejee! Jaana sanoi, että seuraavalla kerralla voin tulla palkkaamaan koiraa namilautaselle vähän hitaammin, siis vaatia sitä hiukan odottamaan eli pysymöään siellä hypyn takana (niin kuin alo-luokassa tehdään).

Täytyy vielä erikoismainita, että Aida on jopa alkanut hokaamaan, missäs sitä kuuluukaan olla perusasennossa. Se on siis alkanut itse korjata asentoa oikeaksi, jes. Ei se kuitenkaan aina, joskus jos se jää liian eteen, korjaan vielä kädellä. Mutta hyvin se on alkanut tajuta.

Torstaina ei ole kyytiä agilityyn, mutta sen sijaan voitaisiin pitkin viikkoa syventyä tokon saloihin ulkona.