Suomen Collieyhdistyksen Kymen alaosasto järjesti helatorstain match shown sekä möllitokon Kotkan Karhulassa. Me lähdimme möllitokoon, sillä onhan meille viralliset kokeetkin tulossa tuota pikaa...  Olimme kävellen liikenteessä, mutta jo hyvissä ajoin ilmottautumassa paikan päällä. Meidän vuoroa sai taas odottaa kauan, mutta katselin "makkaraluokkaa" (jossa sai käyttää nameja apuna) sekä match show -kehiä. Päivä on ollut erittäin lämmin, ja nyt pisteenä iin päälle ukkonen paukkuu. Lämmintä on 25 varjossa, ja kentälle paistoi vielä aurinko. Onneksi tuuli välillä vilvoitteli kuitenkin. Tuli samalla hankittua myös kesän ensimmäiset rusketusraidat (tai pikemminkin punaraidat)  annoin Aidan lutata vapaasti vetisissä ojissa, jotta se edes vähän viilenisi.

Luoksepäästävyys ja paikalla makuu sujuivat hyvin. Tosin Aida ennakoi taas istu-käskyn, joten 10 ei tullut makuusta. Itse asiassa Aida ennakoi perusasennon melkein joka liikkeessä, joten siihen täytyy paneutua.

Kytkettynä seuraaminen sujui hyvin, paitsi juoksuosuudessa Aida kuulemma hiukan irtautui minusta. Vapaana seuraaminen ei sujunut ollenkaan hyvin. Siitä tulikin 7. Aida jättäytyi taakse eikä vissiin pitänyt koko aikaa kontaktiakaan. Kuumuus vaikutti siihen ihan varmasti.

Liikkestä maahanmeno ja seisominen sujuivat muuten tosi mallikkaasti, mutta Aida ennakoi perusasennon tullessani sen sivulle. Samoin oli estehypyn laita. Hypyssä Aida hyppäsi innokkaasti ja pysähtyi, eikä liikkunut yhtään. Luoksetulo sujui hyvin. Tuomari kehui yhteistyötä ja sanoi, että muuten menee tosi hyvin, mutta täytyy paneutua tuohon ennakointi-hommaan. Muuten kun olisi saanut kympit niistä kaikista... Yhteispisteitä tuli 177, mikä riittää hyvin 1-tulokseen ja näillä pisteillä otimme myös alo:n luokkavoiton! Aika upeaa...  Onneksi tässä on kuitenkin vielä pari viikkoa Keuruun virallisiin kisoihin, niin ehdimme hioa liikkeitä.  Palkinnoiksi saimme ruokaa, ruusukkeen, pokaalin (Aidan eka pokaali!), uuden vetolelun ja savisen juomakupin. Aida ikävä kyllä kiskoi, niin tiputin kupin ja se meni sirpaleiksi.  mutta Terhi sanoi, että sirpaleet tuottavat onnea...  eli toivotaan.

Onnittelemme tapahtumassa menestyneitä tuttujamme: opettajaani Terhiä, jonka sijoitusberninpaimenkoira sijoittui ilmeisesti match shown BIS(?) -kehässä, sekä agilityryhmästämme Lauraa ja walesinspringerspanielia Merriä, jotka sijoittuivat tokon makkaraluokassa neljänsiksi. Onnea!

Tässä vielä pistetaulukkomme:

Tuomari: Tarja Martinpuro

Luoksepäästävyys: 10

Paikalla makaaminen: 9

Seuraaminen kytkettynä: 8,5

Seuraaminen vapaana: 7

Maahan meno seuraamisen yhteydessä: 9

Luoksetulo: 10

Seisominen seuraamisen yhteydessä: 9

Estehyppy: 10

Kokonaisvaikutus: 9.

Ei siis mikään turha reissu ollut, vaikkei tämä virallinen tulos olekaan.