On kuuma! Tämä ilmanala on mulle juuri ihanteellinen, mutta Aidalle ei niinkään. Onneksi se kuitenkin jaksoi toimia tokotreeneissä tänään. Kyllä olikin hyvin menneet treenit, Wau!  Meitä olikin vain kaksi paikan päällä Karhulassa, minä & Aida sekä Eija & kääpiösnautseri Tino, joiden kyydissä tulimme. Tänään meideän tokoharkkoja tuli vetämään Liisa. Hän muuten ehdotti, että laittaisimme ilmottautumisen tokon SM-kisoihin seuramme joukkueeseen (siis joukkuekisoihin). Kuulostaisi huipulta reissulta, ja voisihn sitä alustavasti, mutta sitten pitäisi saada vapaapäivä sille päivälle (enkä tarkkaa päivää vielä tiedä).

Paikallamakuu: hyvin muuten, mutta Aida ennakoi istu-käskyn tullessani sen viereen.

Seuraaminen: ei onneksi tehty vain pitkää suoraa, vaan enemmän käännöksiä. Aidalla kuulemma oli hyvä kontakti, mutta suoralla se hieman erkanee. Ja edistää. Minun pitää palkata sitä taakse ja tehdä käännöksiä paikallakin. Ihana oli kuulla se, että Aida oli innokas!! Siis seurausliikkeessä, jee!

Liikkeestä seisomaanjäämistä ei varsinaisesti treenattu, mutta teimme sen itse odotteluaikana. Tein ihan liikkeenomaisesti, eli en enää pysäyttänyt Aidaa, vaan jatkoin itse matkaa. Hyvin sujui, Aida pysyi, eikä ottanut yhtään askelta.

Estehyppy: emme enää käyttäneet namilautasta. Aida hyppäsi ja tajusi jäädä seisomaan, mutta ennakoi taas perusasennon ennen käskyä. Käskin sen seisomaan ja palkkasin seisoessa sekä kiersin myös esteen toiselle puolelle. Toistimme pari kertaa, lopussa Aida alkoi pysyä seisaallaan.

Ruutu: aloitimme siis ruudun treenaamisen tänään. Liisa teki ruudun, joka on muuten 3 x 3 m, johon tarvitaan "reunat" (esim.liinaa) ja oranssit muovitolpat. Namilautanen vietiin ruudun taka-alalle, ja sinne jätettiin nami. Koira vaan päästettiin ruutuun lyhyen matkan päästä ja sanottiin "ruutu". Minun täytyi juosta nopeasti ruutuun ja palkata koiraa lautaselle muutama kerta, sekä sanoa "stå". Poistumisen täytyi tapahtua ruudun "takaseinästä", jotta koira alkaisi hahmottaa ruutua. Toistimme tätä muutamia kertoja, lopussa matka oli jo aikas pitkäkin. Ei Aidalla tässä mitään ongelmia ollut.

Kouluttaja sanoi, että Alo-luokan liikkeet ovat niin tylsiä, että vaikkei kisaisikaan, niin koiralle voi alkaa jo opettaa ylempien luokkien liikkeitä. Se pitää yllä koiran vireyttä, ja treeneistä tulee hauskemmat. Tämä koskee sellaisia liikkeitä, joita ei ole ollenkaan alemmissa luokissa, kuten ruutua ja noutoa. Esim.estehypyllä kannattaa tehdä oman luokan tasoista harjoitusta, jottei koira sekoa. Ja näitä liikkeitä, kuten ruutua, täytyy tehdä paloissa, harvoin siis kokonaisena liikkeenä. Eli harjoitellaan erikseen ruutuun meneminen (niin kuin tänään), ruudussa seisominen, ja kaukaa maahan meneminen. (maahan mennään erikseen käskyllä, joten koira ei saa ennakoida)

Tänään laittaessani Aidalle punkkipannan ja tunnustellessani sitä, huomasin, että Aidalla on mahakarvoissa jotain kuivanutta eritettä. Pelästyin jo, että Aidalla on taas iho auki, mutta ei... Aidan parista nisästä vuoti maitoa!!! Puristin nisää varovasti ja jouduin kuivaamaan oikein paperilla, ei ollut mikään pikku tippa. Onkohan tämä nyt joku (myöhäis) valeraskaus...? Kaikista nisistä ei maitoa tullut, parista vain. Aidalla ei ole ollut mitään hoivaamisoireita leluille, eikä sillä ole ollut ennenkään valeraskautta. Mutta hyvä, jos se pysyy näin vähäisenä. Aloin miettiä, koska Aidan juoksut loppuivat...muistelisin, että ne loppuivat ennen pääsiäistä joskus maalis-huhtikuun vaihteessa. Voiko valeraskaus tulla muka näin myöhään?