Muistin ottaa variksen sulamaan! Menimme metsään aamupäivällä neitien kanssa, ja otin variksen mukaan. Ensin näytin Iisalle, ja Iisa tarrasi siihen muitta mutkitta.  tosin eihän varis uusi juttu ollut, sillä Iisa on käsitellyt sitä kasvattajalla myös. Iisa kantoikin sitä (tai retuuttamiselta se enemmänkin näytti) ihan vähän matkaa. Varis alkoi kuitenkin vuotaa vähän verta, joten Iisa alkoi nuolemaan sitä, eikä enää tehnytkään muuta kuin nuoli hartaasti. Aidallekin näytin "ohimennen", mutta Aida ei ottanut (yllätysyllätys). Sitten pakkasin variksen reppuun, nostin Iisan syliin ja läksimme veden äärelle, jossa tongittiin hetken. Aida ui taas, kunnes käskin sen pois. Sitten menimmekin jo kotiin nokosille ja lounaalle.

Iltapäivällä kävimme vielä ulkoilemassa rannalla. Iisa tyytyi tassujen kastumiseen, ja Aida yritti uida hihnassaan mahdollisimman pitkälle (en voinut laskea sitä irti, kun oli ihmisiä lähellä ettei se juoksisi kastelemaan kaikkia). Kotona Iisa jaksoi leikkiä vielä, joten otin variksen vielä lyhyeksi aikaa uudestaan esille. Taas Iisa kantoi sitä ehkä metrin, jonka jälkeen alkoi nuolla verta. Okei, ehkä vähän huonokuntoinen varis teräville pentuhampaille. No, joka tapauksessa Iisa ainakin tarraa siihen, se on pääasia. Sain yhden "variskuvan", mutta en valitettavasti sellaista, missä Iisa olisi kantanut sitä.

Tänään ollessamme ulkona talon pihalla, oli havaittavissa jopa leikkimistä Aidan ja Iisan välillä. Aida tökkii Iisaa, ja välillä Iisa kutsuu Aida, ja sitten yritetään vähän leikkiä hampailla.

Tänään tehtiin myös käsittelyharjoituksia taas, karstaamista ja leikkasin saksilla ihan pikkasen tassusta karvaa. Ja kynsiäkin leikattiin. Ihan hyvin meni, kehuin ja silittelin, mutta en antanut mitään makupalaa, ehkä seuraavalla kerralla.

Myös yksinoloa tuli harjoiteltua, lähinnä niin, että Iisa on ypö yksin ja menen Aidan kanssa. Aamulla Iisa ei näköjään ollut tarpeeksi uninen, vaan vinkui ja haukkui ajan, mitä olin Aidan kanssa kauppareissulla (noin 15 min). Sitten teimmekin vain ihan lyhyitä pätkiä pitkin päivää, ja ne kaikki meni hyvin. Yhdellä kerralla annoin Iisalle ison Mustista ja Mirristä ostamani lehmännilkan, jota se jyrsi. Mutta aika ei ollut kuin 5 min.