En voi mitenkään pidätellä tätä: NELJÄS KERTA TODEN SANOI JA AIDALLE TOKOSTA ALO-1!!!

Aamulla teimme metsälenkin ja damiharjoituksia pahimman energian poistamiseksi. Teimme yhden helpon normaalin muistiharjoituksen, yhden, jossa vein 2 damia vastakkaisiin suuntiin ja yhden heiton itse. Kaikki meni hyvin, no problems.  Ulkoilin myös Iisan kanssa ja jätin sille taas jäisen ydinluun. Inka ystävällisesti oli meille kisoihin Heinlahteen kuskina. Paikanpäällä oli hyvinä lenkkimaastojakin, tosi kallioisia ja mäkisiä ja juoksutin vielä Aidaa vapaana. Sitten itse kisaan... tuomarina oli Tommi Varis.

Luoksepäästävyys: 10

Paikalla makaaminen: 10

Seuraaminen kytkettynä: 8,5 (minulle tuli yhtäkkiä keskellä kauhea epäusko, pitikö pysähtyä täyskäännöksen jälkeen vai ei, joten pysähdyin. Tuomari käski minun jatkaa liikkumista.  myös pari perusasentoa oli hukassa Aidalta, jouduin käskemään erikseen.)

Seuraaminen vapaana: 9 (ei Aida toki mitään jatkuvaa kontaktia pitänyt niin kuin edellisessäkään, mutta siis kehitystä on tapahtunut! Aida ei silti jättäytynyt taakse eikä edistänyt, ja tuomarikin kehui.)

Liikkeestä maahanmeno: 10

Luoksetulo: 7 (huomasin ympäri käännyttyäni, että Aida oli noussut istumasta seisomaan ja katseli ympärilleen. Mkähän sillekin tuli....)

Liikkeestä seisominen: 10

Estehyppy: 9 (muuten hyvä, paitsi Aida ennakoi perusasennon.)

Kokonaisvaikutus: 9

Tuomarikin sanoi, että Aida on reipas koira, ja osaa kaikki liikkeet, mutta vähän pitäisi saada malttia molemmille meistä. No Aida oli ihan hyvä, se ei ennakoinut enää missään muussa paitsi estehypyssä! Minä olin vähän hermostunut, ja sen vuoksi tuli välillä pientä säätöä. Minun siis pitäisi kuunnella enemmän liikkeenohjaajaa.  tuomari sanoi nimittäin, että yksi seuraus oli vähällä mennä nollille, melkein koskin koiraan ennen kiitos-sanaa, mutta en kuitenkaan...! Juu, myönnän, että tällaista säätlä oli minun osaltani mukana vähän. Mutta todella hyvin meni Aidalla! Tuntui, että nyt olisi löytynyt jonkinlainen balanssi! Aida oli työintoinen, mutta malttoi tehdä ja kuunnella, eikä häslännyt kuitenkaan. Se ei edes yrittänyt karata. Sanoinkin Liisalle ja Jaanalle (tokovetäjillemme, jotka myös kisasivat), että jos oltaisiin menty kylmiltään suoraan autosta, se olisi ollut katastrofi. Liisa myös käski pitää Aidaa koko ajan jonkun käskyn alaisena, ettei se pääsisi juoksentelemaan, mikä toimikin hyvin! Tuomarin antaessa palautetta Aida oli maassa, muuten käytin "täällä" tai "seuraa" (siirtyessä paikasta toiseen). Näin siis neljäs kerta toden sanoi, eli Aida keräsi huimat 181 pistettä, kunniapalkinnon ja sijoitus oli 2./9. Hyvä me!! Päästyämme kehästä oli onnitteluhalauksia vastassa Liisalta ja Jaanalta.  mietin, että mitä seuraavaksi, koulutustunnus vai avoimeen, mutta pitäydymme ainakin vielä näillä näkymin alkuperäisessä suunnitelmassa saada TK1.

Päivään mahtui taas yllätyksiäkin, sillä Iähdinkin vielä Inkan kanssa Haminaan seuraamaan nome-B-kisoja, sillä Arttu oli siellä töissä. Oli tosi mielenkiintoista katseltavaa, en ole koskaan ollut katsomassa vielä nome-kisoja. Katselimme avo:n ja alo:n koiria. Näytti aikas vaikealta varsinkin markkeeraukset... ehkä Iisakin joskus kokeilee taitojaan nomessa vielä??

Iisa ei ole tänään päässyt treenaamaan oikein mitään, mutta huomenna on uusi päivä...

kuva: Jaana Siltanen