Tänään tein vain aika pienet treenit koirien kanssa. Eilen otin yhden variksen sulamaan, sillä siitä on jo kuukausi, kun viimeksi näytin riistaa Iisalle. Nyt meni kyllä sikäli aika hyvin, että Iisa ei niin paljoa villiintynyt kuin viimeksi, mutta oli kyllä silti tosi innoissaan variksesta.  pidin Iisalla varmuuden vuoksi hihnaa kaulassa, ja kerran se lähti vähän kauemmas metsään varis suussa. Muuten se kyllä pysytteli lähelläni.. tosin, en usko, että olisi pysynyt, jos sillä ei olisi ollut hihnaa. Iisalla on myös näillä kolmella kerralla parantunut riistankäsittely koko ajan, mitä olemme täällä minun luonani treenanneet (kasvattajan luonakin oli vissiin ollut aika hyvä riistankäsittelijä). Nyt sillä oli tosi hyvä kanto-ote (niin kuin kuukausi sitten), ja se ei myöskään vahingoittanut yhtään riistaa, vaan käsitteli sitä melko nätisti. Silloin ekalla ja vähän tokallakin kerralla Iisa oli vielä vähän kovasuinen.

Iisalla muuten on lähtenyt nyt eka kulmahammaskin alhaalta, josta kerran (viimeksi) mainitsin. Hyvä, lähtisipä kolme seuraavaakin yhtä näppärästi. Se oli kyllä aika rajun näköinen vielä eilen, ihan tumman violetinpunainen..  ja Iisalla on karvakin alkanut muuttua sellaiseksi aikuistenkarvaksi.  

Aidan kanssa aloittelin ekaa avoimen luokan tokoliikettä, paikalla makuuta näkösuojassa. En nyt treenannutkaan muuta tällä kerralla (lenkillä). Ensin teimme yhden lyhyen normipaikallaolon. Olimme sellaisessa paikassa, missä oli yksi hyvä kiviseinä, jonka taa mennä piiloon. Sitten jätin Aidan taas paikoilleen. Kun se oli maannut vähän aikaa, kävin nopeasti seinän takana vain kääntymässä ja tulin pois. Tein saman uudelleen. Aida katseli mua kyllä tosi tarkkaavaisena, muttei lähtenyt. Mutta matkaahan meillä ei ollut kuin muutama metri.. en myöskään piilosta tultuani mennyt heti Aidan luo, vaan tein niin kuin kisoissa, eli menin ensin omalle paikalleni ja siitä koiran luo. Aida heilutti maassa oikein häntääkin kun tulin sen luo (mitä ei ole vielä tehnyt paikallamakuussa)...