Eilen päästiin todella pitkästä aikaa taas meidän treeniryhmämme treeneihin, koko ajan on ollut jotain menoja tai töitä päällekäin. Talvikausi olikin alkanut ja tokot siirtyneet kasvihuoneelle. Pääsimme Eijan kyydissä. Kasvihuoneella on sitten ne kisat lauantaina. Ihan hyvä, että päästiin käymään ennen kisoja kasvihuoneella, koska Aidalla oli kovasti paljon haisteltavaa, toivottavasti ei enää yhtä paljoa lauantaina. Muutenkin Aida tuntui olevan vähän omissa ajatuksissaan ainakin aluksi, ihan kuin se olisi saanut kunnolla tekemisestä kiinni vasta lopussa. Tosin tätä "tokotokoa" ei ollakaan vähään aikaan tehty, enemmän tota noutopuolen perustottelevaisuutta pellolla. Kuitenkin kaikki liikkeet meni hyvin, paitsi seuraus (haahuilua), tosin kuten sanoin, niin Aida jotenkin kävi hitaalla. Se mm. hyppäsikin estehypyn vasta tokasta käskystä. Loppua kohden parani kuitenkin kaikki tekeminen.

Tänään aamulenkillä menimme suorittamaan läheiselle nurmialueelle kisamaisia treenejä, jotka meni taas vähän pilalle, mutta Aida kyllä toimi hyvin. Aluksi muuten hevonen laukkasi ohitsemme hiekkatiellä, olipas yllätys kun sillä tiellä ei ole semmoisiin törmännyt ikinä! Vaikka Aida ei ole pitkään aikaan hevosia taas nähnyt, ei se ihmetellyt, eikä nostanut edes niskakarvojaan pystyyn. Aida onkin nuorempana nähnyt paljon hevosia ja muitakin eläimiä kuten lampaita. Sen nenä vaan kävi taas ja lujaa.

Aloitimme treenin 3 min paikalla makuulla. Meni hyvin. Palkkasin Aidaa kentän ulkopuolella, niin kuin kisoissa. Sitten teimme seurausta vapaana ja liikkeestä maahanmenoa. Kesken kaiken kuitenkin vieressä lenkkeillyt mies päästi koiransa leikkimään Aidan kanssa mitään kysymättä.  ei se kyllä ihan siltä näyttänyt, että olin vaan juoksuttamassa Aidaa. Niinpä koirat siis leikkivät hetken aikaa. Koira oli noin vuoden ikäinen unkarinvizla uros. Ne kyllä juoksivat Aidan kanssa lujaa ja Aida haukkui koko ajan. Sitten mies lähti koirineen ja me jatkoimme. Tein uudestaan liikkeestä maahanmenon, luoksetulon ja vapaana seuraamista vielä. Sitten juostiin Aidan kanssa ansaitulle Caesar-purkille.  Aida ei enää ennakoikaan jättöliikkeissä eikä paikallamakuussa istumista. Mainiota! Luulin, että tämä ongelma olisi vaikea kitkeä pois, ja kyllähän se toki työtä vaati. Estehypyssä Aida tosin saattaa vielä ennakoida perusasennon (ja uusin on luoksetulo, jossa Aida on noussut ylös ja jopa hiippaillut perässäni, mutta sitä se ei ole muutamissa viime treeneissä tehnyt). Huomenna olisi tarkoitus taas tehdä vielä 1-2 tällaista treeniä jossain.

Iisa on saanut harjoitella noutoa vain sisällä, kun minulla oli töitä tänään, niin en jaksanut alkaa ulkona vääntämään. Mutta sisällä tietysti menikin hyvin. Jos sitä huomenna taas uskaltautuisi ulkona kokeilemaan vaikka metsäpolulla tai jossain.