Ensin eilisistä treeneistä Iisan kanssa, jotka meni todella hyvin tällä kertaa! Olimme kapealla polulla Artun neuvojen mukaisesti ja teimme 2 lyhyttä muistiharjoitusta. Veimme yhdessä damit, en vierittänyt/heittänyt varovasti niitä. Ajattelin jos sekin villitsee Iisaa. Kuitenkin damit palautui suoraan mulle, eikä Iisa lähtenyt juoksentelemaan. Keskityin silittelemään sitä, kun se oli luonani dami suussa.

Tänään ei sitten treenattukaan, vaan tänään pääsimme koirasynttäreille! Tai no eivät ne varsinaiset kutsut olleet, mutta olimme sopineet tapaavamme koirapuuhista tutun Riikan kanssa, jolla on kaksi labradorinnoutajaa Nella (musta) ja Nana (ruskea), joka sattumoisin täytti vuoden juuri tänään. He asuvat 4 km päässä, joten Riikka haki meidät autolla. Kummatkaan koirat eivät olleet moksiskaan uudesta paikasta. Aidaa kiinnosti lähinnä taas lattioilla olevat puruluut. Lähdimmekin piakkoin kävelemään kohti rantaa, sillä tarkoituksena oli mennä lenkille meren jäälle ja tavata siellä Riikan kaveri Taru, jolla on myös noutaja, sileäkarvainen sellainen, ja 3 kääpiöpinseriä. Koirat juoksentelivatkin ihan innoissaan. Iisa kurmuutti Aidaa (Iisa on ruvennut käyttämään entistä enemmän Aidan kaulanahkaa vetolelunaan), ja Iisa oli toisaalta ainoa koira jonka kanssa Aida enemmän leikki. Muiden kanssa Aida vain juoksi, mutta jos joku yritti enemmänkin leikkiä, sai se vain osakseen murinaa ja haukkua. Iisa puolestaan sai komennusta yhdeltä pinsereistä. Sisällä taas Riikan luona Iisa puolestaan alkoi leikkiä enemmänkin Nella-lapukan kanssa (leikki myös ulkona Nanan kanssa). Yhtään ei Iisa ketään koiria aristellut.  Sisällä se myös alkoi leikkiä yhden kääpiöpinserin kanssa, joka puolestaan oli kiinnostunut Iisasta. Ai niin, ja näkihän Iisa sisällä myös kissoja, sillä Riikalla on myös kolme ihanaa kissaa. Kissat tosin pysyttelivät visusti korkeuksissa raapimispuunsa päällä. Iisa vaani niitä vieressä herkeämättä ja häntä heiluen. Lopuksi Riikka otti vielä Nanan syntymäpäiväposeerauksen kaikkine vieraineen.

Kiitos Riikalle mukavasta päivästä! Molemmat koirat olivat aivan rättiväsyneitä, ja hiljainen tuhina on käynyt koko illan.

vas. Aida, Iisa, skn Tira, lbn Nella ja Nana. Edessä kääpiöpinserit Ella, Dana ja Tyty. kuva (c) Riikka Nypelö