Tänään kävimme Inkan ja Artun kanssa Santalahdessa meren jäällä koiria juoksuttamassa ja treenaamassa. Onkin vähän hassua, että meren jää oli suurin piirtein ainoa paikka täällä, missä ei ollut liukasta.  Kävelytiet ja metsäpolut ovat ihan kauhessa kunnossa. Koirat painattivatkin lujaa. Ja Iisan itsetunto on näköjään saanut kohennusta joululoman aikana!  Se juoksi Ronjan kanssa ja näytti tosiaan paljon itsevarmemmalta, eikä vikissyt. Tosin lopussa Ronja yritti Iisan päälle ja silloin kerran vikisi, mutta muuten olin vähän hämmästyneen iloinen.  

Treeneissä tosin Aida otti pisteet kotiin, mutta myönnettäköön Iisan treenien haasteet. Ronja ja Aida olivat kiinni ja paikka oli niin aukeinen, että siinä oli mukava juosta täysillä ja olla kuuntelematta emäntää. Tein nyt sellaisen jutun, että Iisa jäi paikallensa, damin laskin sen eteen jonkin matkan päähän ja sitten kutsuin sitä luokseni (eli dami jäi väliimme). Kyllä Iisa damin tajusi ottaa, mutta juoksi sen kanssa Aidan luo ja sen jälkeen omaa rinkiään ja pitkään. Lähdin itse juoksemaan eri suuntaan, jolloin se tuli luokseni, mutta ei olisi nyt yhtään pysynyt lähettyvilläni. Toisella kerralla meinasi mennä jo leikkimiseksi, kun Iisa juoksenteli ja ravisteli damia narusta eikä meinannut tulla luokseni. Tietystikään koiraa ei saisi päästää vain riehumaan damin kanssa, ja jos Iisa vielä alkaa retuuttaa sitä narusta, lähtee dameista narut irti. Sain muuten yhden hyvän idean Artulta, täytyykin kokeilla. Nimittäin voisin itse tehdä johonkin hankeen polun ja harjoitella siinä. Tuollaisessa kovassa upottavassa hangessa kun ei ole varmasti mukava juosta.

Aida sen sijaan oli todella pro.  Tein sillä saman harjoituksen (pidemmät matkat vain). Aida oli nopea, tarkka ja uhkui työiloa.  Se ei edes ottanut mitään ylimääräisiä spurtteja, jumittui tosin pari kertaa ja yritti syödä liikkeiden välillä lumikökkäreitä. Iisa oli tällöin kiinni ja vinkui hihnassaan. Ihan hyvää sillekin tekee katsella vähän kun vanhemmat treenaa. Lopuksi Aidan ja Ronjan kanssa tehtiin yhteis paikallaoloa ja luoksetuloa.