Aloitetaan siis tassusta.. Olen jo muutaman päivän ajan ehtinyt kummastella ja ihmetellä ja seurailla Aidan etutassuja, kunnes vasta tänään huomasin ongelman. Aida ei suoranaisesti onnu, mutta olen huomannut, että joskus silloin tällöin kävellessä se ei kuitenkaan varaa ihan koko painoa tassulle. En edes tiennyt, kummassa etutassussa vikaa oli. Tarkkailian anturoita, mutta niissä ei ollut mitään ihmeellistä. Tarkkailin myös niveliä ja koskettelin niitä, mutta niissäkään ei ollut mitään arkuutta eikä turvotusta. Tietysti aloin pelätä, että nyt ne alkavat oireilla. Tänään löytyi kuitenkin (onneksi) vähän toisenlainen syy. Tänään nimittäin siistin Aidan tassukarvat ja leikkasin ne oikein lyhyiksi, kun Aidalla jää joka lenkki hirveät lumikökkäreet tassuihin, joita sitten yritetään repiä. Huomasin sitten leikatessani, että polkuanturoiden välissä on pienet ikään kuin patit, ja pattien päällä vielä joku, jota voisi ehkä kuvitella jonkun sieni-infektion näköiseksi. Siis molemmissa etutassuissa, takatassut on puhtaat. Lenkin ja tokotreenien jälkeen sitten ensiavuksi pesin tassut Aidan anti-bacterial -shampoolla ja kuivasin hyvin. Sitten liuotin molempia tassuja haavojen desinfiointi liuoksessa, ja kuivasin. Sitten laitoin vielä Basibact-pulveria. Tosin jos kyseessä on oikeasti sieni, niin joku Dactarin olisi paljon parempi ja ajattelin, että huomenna menen ostamaan apteekista sekä sitä että Betadine-liuosta, joka on myös täsmälääke hiivoihin ja sieniin ym. Ja tietysti pidän mahdollisimman puhtaana ja kuivana tassut (siis lenkin jälkeen). Ja jos ei ala helpottamaan viikon lopulla tai jos näyttää pahenevan entisestään, niin sitten täytyy mennä eläinlääkäriin. Voi Aidaa.  Onneksi se ei kuitenkaan onnu, niin on ainakin vielä toiveita päästä sunnuntaina kisoihin. Kuitenkaan huomenna me ei mennä agilityyn, vaan Aidan tassut saa lepoa.

Iisan tassut ei vielä kerää niin paljoa paakkuja kuin Aidan, mutta minun täytyy tässä joskus lähipäivinä jo aloitella Iisan siistimistä näyttelyä varten.

Tänään siis menin Aidan kanssa kuitenkin toko treeniryhmämme treeneihin. Kyllä onkin ollut tässäkin pitkä tauko, yli 2 kk. Nyt pääsimme kuitenkin Eijan ja Tinon kyydillä. Treenit meni meillä molemmilla ehkä vähän "makusteluksi" näin pitkän tauon jälkeen. Aida kuitenkin keskittyi hyvin, vaikka agilityesteitä oli näköpiirissä ja se oli myös liikkeiden välissä vapaana eikä yrittänyt ottaa omia karkumatkojaan.  Joten olen tyytyväinen.

Paikalla makuu: hyvin, ei ihmeitä. Eikä ennakointia.

Seuraukset: erittäin hyvin, jos minulla on nami suussa.  muuten kontakti vaihtelee edelleen...

Liikkeestä maahanmeno: ensin Aida ei mennyt, tosin taisin sanoa käskyn liian hiljaa, koska seuraavalla kerralla se meni ripeästi empimättä maahan.

Luoksetulo: hyvin meni, ei ihmeitä.

Kaukokäskyt: harjoittelin yksikseni hiukan sillä menetelmällä miten kotona. Eli takapalkkauksella. Aida tosin yritti varastaa namin pari kertaa. Mutta eipä se onneksi edistänyt.

Ruutu: hyvin meni, tosin Aida vasta osaa juosta ruutuun ja minä palkkaan sitä siihen namilautaselle. Nyt aloin opastamaan sitä jo maahanmenoonkin ruudun sisällä.

Nouto (puukapula): muuten hyvin, tosin Aida palauttaa kapulan minulle aika hitaasti ravaten. Pitäisi kuulemma kannustaa sitä laukkaamiseen palautuksessakin, jotta liike näyttäisi iloisemmalta. Sain vihjeeksi lähteä itse juoksemaan heti kun koira on poiminut kapulan ja kehua kovasti koiran laukatessa kapula suussa luokseni.

Hyppy: pari kertaa Aida ennakoi lopun perusasennon, mutta itse hyppy meni hyvin.

Ja Aida siis oli tosi hyvin "hanskassa" tänään, jee. Mutta nyt, pitäkää peukkuja, että Aidan tassu lähtee paranemaan tai ei ainakaan ennen su:ta pahene. Meillä kun ei oo kauheen montaa tilaisuutta käydä kisaamassa.

 

EDIT: Lisäsin kalenteriin Kaakon noutajakoirayhdistyksen "talvinomepäivän", jonne olen suuntaamassa Riikan kanssa. Se on leikkimielinen kisa, jossa ei käytetä kuin dameja eli juuri Aidalle sopiva.  Iisa pääsee kenties mukaan tunnelmoimaan.