Uintia keskellä talvea!! Sitä voi tehdä täällä. Olimme tänään Aidan ja Iisan, sekä Riikan ja lbn Nellan ja Nanan ja vielä Nanan veljen lbu Karvon kanssa uimassa Hyvinkäällä. Se oli eka kerta meille, mutta ei varmasti vika.  Lähdimme klo 14 jälkeen täältä Kotkasta Riikan kanssa ajelemaan Hyvinkäälle, ja matkat sujui kyllä ihan joutuisasti. Uintivuoromme oli klo 16.30 - 17.30. Tunnin aika oli minusta ihan hyvä. Iisa tosin alkoi olla jo lopussa aika väsynyt, mutta aika meni todella nopeaan, ja tunnissa ehtii olla paljon "vapaammin" kuin puolessa tunnissa. Ennen uimalaan menoa, kävimme viereisessä metsässä, jossa koirat sai tehdä tarpeensa yms. Karvo-uros oli erittäin kiinnostunut Aidasta (Iisasta ei niinkään), ja kävi Aidan päälle joko leikkimielessä tai astuen. Aidahan ei tätä päällekäymistä vieraalta koiralta voinut sulattaa yhtään, vaan haukkui ja ärisi välillä tosissaankin. Karvo ei siitä oikein piitannut.. Tästä meinasikin tulla uimalassa pieni vaaratilanne, mutta onneksi se meni ohi!

Iisa oli todella innoissaan kun tultiin uimalaan ja se veti hihnassa altaaseen seisomaan jo ennen kuin sille saatiin liivit ylle. Aloittelijoille ja pennuille kannattaa siis pukea uimaliivit turvaksi. Me ekakertalaiset otimme altaan toisen puolen kokonaan, ja labradorit otti toisen puolen. Opettaja meni Iisan kanssa veteen. Iisa ei mitenkään vastustellut, mutta ei uskalatanut itsekään lähteä uimaan, vaan opettaja vei Iisan napakasti veteen. Iisa yritti aluksi kääntyä koko ajan reunaa päin, mutta opettaja käski minun vain kävellä rintamasuunta eteenpäin pitkin altaan reunaa ja samalla kehua koko ajan "hieno Iisa" jne. Opettaja ja minä myös heitettiin lelua koko ajan eteenpäin, jonka Iisa sitten poimi. Näin se ymmärsikin varsin nopeasti, mistä oli kyse, eikä tarvinnut kuin yhden tällaisen matkan avustajan kanssa, kun se jo hyppäsi muitta mutkitta rampilta veteen itse. Aluksi sillä olikin energiaa ja se jaksoi hyppiä veteen ja uida ja hakea leluja, etenkin Aidalta. Iisa nimittäin riisti Aidan suusta kaikki lelut ja oli oikein tyytyväinen.  Loppuajasta Iisa alkoi jo olla melko väsynyt, eikä enää jaksanut hypätä veteen uimaan kuin pari kertaa.

Aida puolestaan olikin vähän epäluuloisempi allasta kohtaan (jännä kun juuri luulin, että koirien osat olisivat toisin päin). Se ei olisi tullut edes rampille, vaan hangoitteli vastaan, ja niinpä uittaja kantoikin sen veteen ennen kuin se itse tuli. Eli vähän oli pientä pakottamista Aidan kohdalla, mutta kun Aida tajusikin, että allashan on uintia varten, sekin syttyi paikkaan! Ja Aidahan on tottunut uimari ja veteen hyppijä, joten kun se tajusi uinnin, niin sehän meni tosi mielellään.

Tosiaan sain pidättää vähän henkeäni kesken kaiken kun Aida oli uimassa ja Karvo näki sen. Karvo tuli Aidan päälle ja yritti ruveta astumaan Aidaa kesken kaiken vedessä. Aida ensin haukahteli, mutta Karvo meni sen selän päälle ja Aida painui ihan uppeluksiin. Olin jo pidättelemässä henkeäni ja valmistautumassa itse hyppäämään veteen, mutta onneksi Karvo sitten tuli pois Aidan päältä ja totteli omistajaansa.  Ja Aida on semmoinen koira, että sille ei mitään traumoja jää, vaan mielellään se meni tämän jälkeenkin vielä lelua hakemaan.

Paikan päällä on suihkut koirien suihkutusta varten, pyyhkeet sekä föönit. Ihme kyllä molempia koiria sai kuivata oikein föönin kanssa, vaikka Iisa sitä vähän luimistelikin.

Iisa olikin aivan naatti, heti kun autoon päästiin, se kuukahti sikeään uneen.

Paikka oli kyllä todella mukava ja varmasti mennään vielä toistekin käymään, kunhan vaan on auto tai muuten kyytimahdollisuus! Suosittelen siellä käymistä kyllä lämpimästi jokaiselle koiralle rotuun ja käyttötarkoitukseen katsomatta.  Kohta tulee kuitenkin kesä ja päästään uimaan ihan luonnonvesiin. Aida on mennyt aina uimaan heti jäiden lähdettyä, ja Iisakin pääsee sitten myös uimaan. Varmasti järveen (tms.) meneminen vaatii taas pienen opettelun, sillä nämä kaksi paikkaa ovat kuitenkin niin erilaisia, eikä Aidakaan ainakaan tajunnut heti, että se on uintipaikka. Mutta ehkä Iisa nyt menee vähän helpommin uimaan ja sai vähän luottamusta lisää.

Lisää kuvia tulossa galleriaan (ja FB), kunhan ehdin ja jaksan latailla... en nyt jaksanut tännekään ladata enempää...