Jätän nyt historian potilaskertomuksesta pois, eiköhän se oo jo moneen kertaan kuultu ja luettu...

"Kliiniset tiedot: yleiskliininen tutkimus normaali. Ortopedinen tutkimus - ei huomattu poikkeavaa. Neurologinen tutkimus - lievä monopareesi/ontuminen vasen takajalka, selvästi alentuneet asentotuntoreaktiot vasemmassa takajalassa, normaalit muut jalat, alentunut koukistusrefleksi vas. takajalassa, ylikorostuneet patellaarirefleksit vas. takajalassa, normaalit muut refleksit ja aivohermot, neuroanatominen lokalisaatio Th3-S.

Jatkotutkimukset: natiivit röntgenkuvat selkä - ei huomattu poikkeavaa. Magneettikuvaus selästä - hypointensiivinen T1:ssa ja T2:ssa leesio selkäytimen ulkopuolella, vasemmalta ja ventraalisesti T11-13, muutos sijaitsee selkäytimen kanavassa ja alueella, missä on isot ja tärkeät verisuonet sinus ventralis ja valtimot. Vasen sinus venosus näyttää olevan paksuuntunut ja työntää selkäydintä kevyesti oikealle, verisuonet korostuvat varjoaineella. Muuten normaali selkä, normaalit välilevyt ja nikamat. Verinäytetutkimus - normaali hematologia ja biokemia, normaalit valkosolut. Virtsanäytetutkimus - normaali virtsastix, ominaispaino 1040, normaali sedimentti ja uriciult tulossa. Aivonestenäytetutkimus - verikontaminaatio, ei tutkittu eteen päin.

Epäilty diagnoosi: infektio ja sekundaarinen verenkiertohäiriö. Epäilemme, että koiralla on verenkiertohäiriö vasemmalla puolella selkäydintä kohdassa Th11-13. Koska koiralla huomattiin kuumetta ensin ja sen jälkeen tulivat neurologiset oireet, epäilemme, että selkäytimessä voisi olla infektion aiheuttama trombus. Koiran tilanne on parantunut ja nyt se liikkuu paremmin, valkosolujen määrä on normaali, bakteeriviljely on tulossa.

Suosittelemme jatkamaan DOXIMYCIN 100 mg kaksi tbl kahdesti päivässä 3 viikkoa. Jos bakteeriviljely on positiivinen, soitetaan omistajalle, muuten jatketaan antibiootteja 3 viikkoa. Fysioterapia ohjeiden mukaan. On odotettavissa, että Iisan tilanne paranee hitaasti." -ELL neurologian erikoiseläinlääkäri Cizinauskas Sigitas.