Iisa on todella kummallinen, ollut koko päivän ja muuttunut yhä kummallisemmaksi aina tätä iltaa kohden. Pääsin jo tosi aikasin koulusta tänään ja lähdettiin normi lenkille metsään molempien koirien kanssa. Ihmettelin jo, kun Iisa ei vetänyt oikeastaan yhtään hihnassa ja vapaanakin vain jolkotteli kaikessa rauhassa.  Lisäksi sisällä se on maannut käytännöllisesti koko päivän ja nukkunut. Ei ole edes kiinnostanut leikkiä leluilla minun kanssani. Ajattelin, että olen aiheuttanut teho-viikonlopullani herkälle teinikoiralleni burn outin, mutta enpä usko... On Iisalla ollut pienempänäkin raskaita päiviä, eikä se nyt ihan näin ole oireillut. Nyt iltaa kohden Iisa on edelleen kovin rauhallinen ja lähes apaattinen, jos vertaa normaaliin. Se läähättelee paljon. Ja mikä kummallisinta: annoin normaalin iltaruoan, Iisa nuuhki ensin ruokaansa ennen kuin alkoi HITAASTI ja HARKITEN syömään! Siis oikeesti! Iisa ei ikinä nuuhkaise tarjottavaansa, vaan hotkii kaiken vauhdilla saman tien. Ja se nytkin kaikki, mutta oudolla tavalla.  Kuitenkin Iisa:

* juo normaalisti

*on kakannut ja pissaillut

*ei ole nähteni/kuulteni oksentanut

*ei ole ripuloinut ainakaan vielä

*ei ole tietääkseni syönyt mitään erikoista, paitsi tuhonnut yhden solmuköyden ja siinä sivussa niitä naruja (niistä tosin ainakin suuri osa on tullutkin jo ulos peräpäästä..) ja niitä ainaisia kepin paloja

*ei arista mahasta, ei kurkusta eikä mistään painelemalla.

Joten tuli mieleen, että voisiko Iisalla jo todella alkaa juoksut? Täyttäähän Iisa ensi viikolla 10 kk, mutta jotenkin se tuntuu niin keskenkasvuiselta, etten ole osannut oikein ajatella asiaa. Ilemisesti kuitenkin koirat voisivat oireilla tällä tapaa? Kuulemma apaattisuuden oireita on suvussa juoksujen alla/aikaan.  Mutta tuntuu minusta oudolta, kun Aidalla ei ole mitään oireita ollut, muuta kuin lisääntynyt kurittomuus ja hajumaailmaan uppoutuminen. On suorastaan kuitenkin ihan surkeaa katsoa, kun Iisa on niin energinen yleensä. Tai sitten sille on iskemässä joku mahatauti tms.? Voi kumpa ei ainakaan sellaista taas, kiitos!! Täytyy varmaan seurailla koiraa ja kysellä neuvoja kokeneemmilta koiraihmisiltä. Sekin on tietysti vähän hassua, että nämä kaikki oireet on alkaneet tämän päivän aikana.