Käytiin tänään iltapäivällä Inkan ja Ronja-koiran kanssa Santalahdessa lenkillä ja vähän perustottelevaisuutta treenimässä. Iisa ja Ronja aloittivat leikkimisen jo auton takatilassa, ja sitä sitten jatkui koko matkan.  Ja Iisa oli todella kuin eri koira Ronja kanssa! Se oikeasti leikki Ronjan kanssa. Ja välillä ihan antoi haukulla takasin, jos Ronja alkoi liikaa näykkimään. Huomasi kyllä, että koirilla oli meno kova pitkän jälleennäkemisen seurauksena. Kävelimme erästä pientä luontopolkua pitkin meren jäälle ja jatkoimme takaisin siitä korkeata rantakalliota pitkin. Kauniita maisemia, vaikka onkin talvi!

Meren jäällä otimme lyhyet tokot koirien kanssa. Ensin Iisa odotti puussa ja Aida teki yhdessä Ronjan kanssa. Iisa haukkui taas paljon, koska se ei voi ymmärtää, miksi pitäisi odotella turhia.. Teimme vain paikalla istumista ja makaamista ja kimppaluoksetuloa (toinen koira tulee nimestään ja toinen odottaa). Meni ihan ok. Aida tosin yritti taas hiippailla perässäni pari metriä, kun sen piti istua odottaa. Ja välissä se yritti mennä häiriköimään Ronjaa, niin että ne molemmat lähtivät juoksemaan, mutta tulivat melko helpolla takasin.

Sitten kun Aida vuorostaan odotti puussa (haukkuipa sekin, tosin vähemmän), oli Iisalla ja Ronjalla treenit. Iisalla meni todella super mainiosti!!   Se teki ne muutamat jutut, jotka osaa todella hyvin! Eikä piitannut ollenkaan toisesta koirasta, vaikka olimme melko lähellä ja toistakin koiraa käskettiin samaa aikaa. Se kyllä tuli vauhdikkaasti ja hyvään asentoon (tarkasti) sivulleni, odotti istuen paikallaan ja tuli luokseni silloin kun kutsuin. Tosin paikalla istumisessa (Ronjan vieressä!!!, jonkin matkan päässä Ronjasta) aika oli hyvin lyhyt, ehkä 5-10 sek. Iisa kyllä katseli Ronjan suuntaan, mutta lopetin lyhyeen, kun vielä oli onnistuminen. Enkä minä itsekään mennyt kauas. Enpäs olisi silti uskonutkaan, että Iisa ihan näin hyvin olisi keskittynyt toisen koiran läsnäollessa!