Tänään oli tulevan taipparikurssin infoilta. Kuljen kaverini Artun kyydissä, koska hän on kouluttamassa. Meitä ei tosin vielä jaettu ryhmiin, vaan se jako tehdään myöhemmin. Ensimmäinen kerta on 18.4. mutta minä en silloin pääse, koska en ole edes Suomessa tuolloin. Toisella kerralla jo pääsen Iisankin kanssa tositoimiin.  Nyt meillä oli kuitenkin ihan vaan teoriakerta, jossa kerrottiin yleistä tietoa noutajista, taipumuskokeen kulusta ja kurssin sisällöstä. Odotan niin kovasti kurssia, ja toivon, että Iisa palauttaa siellä noudettavat minulle... Tekisi jo mieli treenata ulkona, mutta eii vieläkään voi. Kyllä me kuitenkin ehditään muistelemaan noutoja vielä ennen kurssille menoa... Siellä pidetään luoksetulotesti (eli meillä tokalla kerralla kun päästään). Koiran täytyy olla vapaana ja itse kutsua luokse. En usko, että tämä tuottaa ongelmia, koska Iisalla on hyvä luoksetulo yleensä aina. Voisihan sitä tosin tässä jo alkaa sisälläkin muistelemaan damin palautusta/luovutusta. Itse asiassa yksi päivä teinkin niin, että jätin damin meidän väliin, menin toiseen huoneeseen ja kutsuin pillillä. Kyllä se damin otti ja toi. Sellaista pyörimistähän se oli siinä ympärillä, mutta yritin paneutua luovuttamiseen ottamalla Iisan tiukasti eteeni ja rapsuttelemalla kyljistä ja nostamalla vähän päätä ylös. Täytyy varmaan jatkaa sisällä, kun ei saa uloskaan vielä mennä tekemään.

Tänään muuten otin sen treenikalenterin käyttöön, sillä tein kurssin jälkeen Iisan lähihakuharjoitusta. Voin kopioisa tähän, mitä kalenteriin tuli kirjoitettua/mitä asioita kalenterin avulla voi ottaa huomioon:

"6.huhtikuu, aika: 21.30

Paikka: kotona, sisällä.

Laji: nou

Olosuhteet: normaalit, ennen ruokailuja.

Harjoitus: lähihaku matolla juustojen kera

Koira: Iisa

Koiran vireystila: normaali, reipas.

Oma yleistila: normaali.

Huomioita treeneistä: -

Muistettavaa ensi kerralla: hajustetta voi alkaa vähentään + haisteluaikaa alkaa kasvattaa (matolla)

Muut muistiinpanot: Tietää hyvin nuuhkimisen idean. Alkaa nuuhkia matolla pillikäskystä + sanasta + käsimerkistä. Aikaa ei olla vielä pidennetty."

Siinä oli esimerkiksi yhden treenin merkinnät (vähän että millainen kalenteri on).