Eli kävinpä suoraan asiaan, terveisiä Santalahden Suhinoista 2011, josta muuten aloitimme tasan vuosi sitten kisailemisen. Eilen oli yksi perusrata (Pertti Siimes) ja töitä ratahenkilönä 2- ja 3-luokkien kisoissa, tänään yksi perusrata (Pertti Siimes) ja yksi hyppyrata (Anne Savioja) sekä toimin rakettina 2 luokille. Näin hyvin ei olekaan vielä mennyt agilityssä meillä: 3 kisaa, 3 tulosta, 3 kertaa palkintopallilla, yksi ja ensimmäinen LUVA ja yksi niukka yliaikanolla.

Eilen lauantaina 21.5. Aida sai niukan yliaikanollan. Rata oli ihan kiva, mutta aika oli tosi tiukka, 40 s. ja meidän aika oli 41.39 eli tuloksena 1.39. Sijoituttiin ekoiksi. Olisi voinut ärsyttää, mutta ei jaksanut!  Tämähän oli näes eka "nolla" ylipäänsä! Jaana Siltanen kuvasi meidän agilityradan, parhaimmat kiitokset! Ja linkki on tässä eiliseen: http://www.youtube.com/watch?v=kqbUrWZXQxE

Tänään sunnuntaina oli vähän enemmän taas kädenvääntöä radalla, mutta Aida kyllä totteli. Ekaksi oli perusrata, kiva myöskin, mutta radan lähtö oli sellaisessa kohdassa, missä oli ylämäki, ja Aida viime vuonnakin kiersi sen hypyn. (vähän on ehkä ylämäkeen kenttä Santalahdessa) Siitä viime vuodesta viisastuneena lähdin melkolailla yhtä aikaa koiran kanssa, vaikka edessä oli suoraa. Koiran mennessä puomilla ehdin kuitenkin hyvin saamaan kiinni. Yhdessä kohtaa Aida meinasi mennä putkelle, mutta pienestä äänenkäytöstä Aida totteli. Yksi kämmi tapahtui aika lopussa ennen yhtä hyppyä, kun itse kuulemma tulin koiran eteen niin, ettei koiralla ollut muuta mahdollisuutta kuin kieltäytyä. Ups. Sori Aida.  Tämä kaikki toi taas muutaman sadasosasekunnin yliaikaa, ja 5 vp tuosta hypystä, eli tulos on 5.77 oli tulos. Sijoitus oli kuitenkin kolmas.

Hyppyrata oli mielestäni aika vaikea, ainakin alkuun näytti kovalta pyörimiseltä ja ajattelin, että tämä menisi kaikista huonoiten. Monta kertaa kävin sitä läpi mielessäni ennen radalle menoa. Yllättäen se sujuikin hyvin! Parissa kohtaa tuli pienet kaarrokset taas Aidalla kääntyessä, mutta ei mennyt yliajalle! Eli tästä tuli sitten se ensimmäinen ja ansaittu luokanvaihtoon oikeuttava tulos, -2.99. JEEEEE!  Se oli paras palkinto koko kisoista! Sijoitus oli kolmas. Vielä siis kaksi agilitynollaa tarvitaan. Saimme koko viikonlopusta melkoisen kasan palkintoja, heh. 3 ruusuketta, 2 kukka-amppeelia, koirankeksejä, huovan, naksuttimia ja lahjakortteja seuraaviin KKS:n agikisoihin.

P.S: Onneksi olkoon ryhmäläisemme Eija ja Tino, joille tuli nyt se kolmas nolla täyteen, saivat täten agilitysertin ja nousivat kakkosiin! Wau! Ja kiitos kavereillemme lenkki- ja kisaseurasta!

Iisa juoksee täällä kotona.. En ole kerinnyt nyt tekemään oikein mitään sen kanssa sisälläkään. Lenkkeilyaikoja ollaan jo pidennetty niin hihnassa kuin vapaana, hyvin on mennyt, paitsi kunto on ihan pohjamudissa vielä.. kova läähätys pienestäkin, mutta kyllä se tästä paranee... Se sotkee jo vähän lattioitakin, mutta minulla ei ollutkaan varastossa juoksuhousuja ja en ole ehtinyt vielä minnekään niitä ostamaankaan. Onneksi on Aida siivoamassa...