Tänään oli sitten Iisan eka ja vika kerta taipparikurssilla, koska se loppui tänään. Kurssilaisia olikin peräti kaksi (Iisa ja lbu Urho) , koska koko ajan on satanut kaatamalla. Meidän kanssa treenivät myös Arttu & Ronja sekä Esa & lbu Romeo. Iisalle tehtiin hakuruutua kerran ja kanijälki kerran. Nyt sitten saakin Iisa olla hetken ilman mitään riistakontakteja, koska niissä ei ole ongelmia, vaan keskitymme damien kanssa treenaamaan.

Olen tosi tyytyväinen, koska Iisa näytti nyt tajuavan, mitä hakuruudussa pitää tehdä (tietysti matkat ym.oli aika lyhyitä vielä). Ruutuun oli laitettu riistoja 4, ja niitä oli vedetty niin, että hajut tulisi paremmin esiin aluksi. Yksi lintu heitettiin. Iisa haki sen, uusi lähetys, sai hajun ja alkoi etsiä toista. Toi toisen. Sitten ei meinannut enää löytää, jolloin tuli pois ruudusta minun luokseni, jäi istumaan ym.. Aluksi en tehnyt mitään, ajattelin jos Iisa lähtee itse, mutta ei lähtenyt. Lähetin uudestaan ja meni, löysi variksen vähän kauempaa, mutta kauempana huomasi, ettei itseluottamus ihan riittänyt. Arttu meni ruudun takaosaan ja siellä vähän houkutteli. Se ainakin toimi. Koiran ei soisi kyllä oppivan, että se tulee pois ruudusta, mutta toisaalta itsenäistä työskentelyä tulisi tukea. Päätin, että tällä viikolla tehdään nou-jutuista vain hakuruutua aina kun voin. Tehdään se dameilla ja ensin parilla motivoidusti ja siitä pikkuhiljaa vaikeuttamaan. Ja täytyy myös treenata tuota kauempana työskentelyä. Ajattelisin, että alkuun täytyy varmaan pitää harjoitus niin helppona, että koira löytää helpolla ja jaksaa etsiä eikä tule pois ruudusta, ja ainakin alkuun lähettää takaisin jos koira tulee luokseni, mutta ei alkaa sitä kauheasti ohjailemaan. No, katsotaan mitä tulee. Olen ainakin iloinen, että Iisa kyllä tajusi etsiä tänään. Myöskin palautukset meni hyvin, yhden kohdalla Iisa meinasi lähteä luotani vielä juoksemaan johonkin, mutta muuten meni hyvin.

Kanijälki meni myös oikein hyvin, Iisa kulki aikalailla jälkeä pitkin (alussa vähän poikkesi) ja itseluottamus kesti, palautti kanin tosi hyvin. Jäljestä ei tehty niin pitkää ja kauas menevää kuin taippareissa, mutta noin ihan riittävän kuitenkin. Alussa ennen suorituksia tein vähän seuraamis-harjoitusta Iisan kanssa, sekin meni ihan hyvin, vaikka välillä yrittikin vähän kiskoa.

Aamupäivällä käveltiin noin 5-10 min ja nyt iltapäivällä oli nämä treenit. Tällä viikolla Iisa voi kävellä hihnassa noin 20 min tai olla vapaana noin 15 min. Jos menee hyvin, niin ehkä sitten loppuviikosta vähän enemmön. Hyvin on Iisa muuten voinut, mutta eilen illalla portaiden nouseminen iltapissan jälkeen tuotti vähän  vaikeuksia takajalkojen kohdalla. Taisi olla ne aika maitohapoilla ja väsyneet. Tänään ei sellaista enää näkynyt. Yritetään saada nyt takaisin lihaskuntokin pikku hiljaa. En ole nyt joka päivä jumppauttanut Iisaa, mutta aina välillä kylläkin, kuten eilen illalla ja tänään. Ja fysioterapeuttikin antoi meille taas uusia ohjeita ja harjoitteluvinkkejä, joihin täytyy perehtyä paremmin huomenna.