Lähdin myöhässä ajamaan Aidan kanssa Tampereelle ja menomatkalla sai ajaa vieläpä ylinopeutta vähän.. Kun olin jo valmiiksi myöhässä, niin eiköhän sitä vielä kaikki mahdolliset jumiutumat sattuneet tielle! Esim. Visuveden kanavassa olen ajanut sillan päältä noin miljoona kertaa Ruovedellä, eikä silta ole ikinä ennen ollut auki. No nytpä se päätti olla eka kertaa auki. Siinä sitten kilometrin mittaisessa jonossa odoteltiin, koska silta mahtaa laskeutua... Onneksi en kuitenkaan myöhästynyt kisoista! Tapasin Linnainmaalla serkkuni Katin, jonka perässä ajoimme Eteläpuistoon. Yksin olisin ollut ihan hukassa. Tuomarina toimi Jalosen Kari. Ekaksi oli agilityrata, josta tuli hylky. Nojoo, se oli vähän itseluottamuksen puutetta ja omaa mokailua. Kepeillä oli sellainen kohta, etten uskaltanut takaaleikata oikealle puolelle päästäkseni, ja epäilin, etten pääse millään muullakaan tavalla jouhevasti sille oikealle puolelle, niin päädyin sitten suunnitelmassani mennä vasemmalla ja yrittää siitä sylikäännöksellä Aida yhdelle hypylle, joka oli vähän oikealla. Ei ihan onnistunut se...Aida ajautui puomille ja astui jo sille, kunnes palasi takaisin, eli hylkyhän se. Muut kiperät paikat meni ok/hyvin. Tosin minä en siis ilmeisesti osaa valssata tarpeeksi hyvin nopean koiran kanssa, koska alussakin kun teimme valssin, niin se jotenkin meni Aidalla ihan liian pitkäksi (=Aida ajautui kauas/tekee liian ison karroksen). Niin käy aika usein. Siinä piilee joku tekniikkavika oletettavasti.

Hyppyrata oli mielestäni tosi mukava ja aikas helppo meille. Tosin lopussa oli taas yksi paikka, jossa olisi ollut mahdollista kämmätä, mutta emme tehneet niin, joten ei siitä sen enempää... ;) Hyppyradalla sai juosta ja Aida kyllä toimi todella hyvin eli minä itse toimin hyvin! Jes! Tulokseksi vielä melkeinpä 6 sek. "aliaikaa", eli toinen puhdas nolla suoritettu (-5.99!!). Harmi vain, että tämähän ei ole LUVA-tulos (meillä on jo nolla hyppyradalta ja vaan yksi nollista saa olla hyppikseltä), eli edelleen kahta nollaa kaivataan... Sijoitus oli kolmas. Tuomari sanoi kätellessä palkintojenjaossa, että "Kerrankin tässä kolmikossa ei ole yhtän bordercollieta." :D (1.belggari, 2.australianpaimenkoira, 3. Aida-kultsu :D) Katin koira Diza korkkasi myös kisauransa ja hyvin sujui ekat kisat heilläkin, vaikka pari rimaa tippuikin. Todella vauhdikkaasti etenevä koira on Diza. :)

Muuten, tuli mieleeni vielä mainita, että iltapäivä oli eilen tosi hiostava, joten noudatin koirahieroja Nina Oikarisen neuvoa. Eli noin tunti ennen kuin lähdimme juotin Aidalle puoli litraa vetä sekoittaen siihen vähän sydänpateeta. Johan upposi vesi. ;) Nina silloin sanoi, että oikeasti kunnollisella nesteytyksellä voi vaikuttaa niihin yliaikasekunteihin (lihasten yms. aineenvaihdunta paranee). Nythän me alitettiin se jopa kuudella...

No, se eilisestä... Ilmoitin Aidan jo 6.8. kuukauden päähän Lempäälään, kun mulla on silloin sopivasti vapaa ja siellä on 3 agistarttia! Toivottavasti sille päivälle ei satu mikään tappohelle...

Päätin tänää yrittää tehdä kanijäljen Iisalle kestokanillamme (upouudella). Oisin tehnyt oikealla, jos olisi ollut, niin Iisa olisi seurannut jälkeä paremmin. Nyt se ei oikein saanut hajua kestokanista (vaikka hieroinkin siihen makkaraa :DD), tai en tiedä, ehkä se saikin, mutta hyppi muuten vaan ihan ristiin. Kyllä se koko ajan etsi tosi hyvällä vauhdilla ja nenäänsä käytäen, mutta jäljestystä siinä ei pahemmin näkynyt. :O Kuitenkin, taisi olla Iisan mieleen, ei tainnut edes tajuta, ettei se ollut oikeaa riistaa. Takaisin damiharjoituksiin... Saataispa me niihinkin samanlainen kipinä!

 

P.S: Olenkin unohtanu mainita, että Iisa on jo siirtynyt vähän isommille tarkoitettuun ruokaan. Ollaan siirrytty Jahti&Vahti JUNIOR:iin, koska kaupansetä suositteli sitä penturuoan jälkeen 1,5 vuotiaaksi. Ainakin tähän asti on vaikuttanut hyvältä. Päädyin Jahtiin&Vahtiin, koska se on vähän edullisempaa, mutta olen kuullut siitä paljon hyvää noutajapiireissä.