Teinkin ne sitten tänä aamuna vasta, mistä eilen puhuin. Hyvin meni! Olin tehnyt sisällä pari kerta sitä damilla härnäämistä ja pitoa ja menimme siis suoraa päätä pihalle, ei lenkin jälkeen ja ennen ruokaa. Matkakin oli sillain melko lyhyt ja teimme pihametsikössä, jossa on suht helppo maasto, ei puita tiellä. Mustikanvarpuja on, joten ihan tarkkaa ei näy mihin dami putoaa, mutta Iisa kyllä nyt paikallisti hyvin, ei tarvinut kauaa etsiä. Teimme kolme kertaa ja kaikki kerrat meni hyvin, innokkaasti. Oli tietysti hyvä kun sai kehuttua koiraa paljon ja molemmille jäi hyvä fiilis lopulta. Näinhän sen pitäisikin aina mennä. Luin eilen jostain, että ihan alussa kannattaa harjoitutta koiran paikallistamiskykyä näin ja sitten siirtyä vaikeampiin paikkoihin ja pidemmille etäisyyksille.

Tuli muuten mieleen, että ollaan me aina sisälläkin yhden pyöreän karvamaton päällä harjoiteltu nameilla ja pillillä sitä lähihakua, mistä keväällä Iisan sairaslomalla kirjoittelin. Ei se ole unholaan jäänyt... ;) ehkä kohta yritän soveltaa samaa ulos...

Suunnitelmana siis Iisalle: (yritys tehdä Iisasta vielä pikkasen enemmän damihullu ja jaksamisen kasvattaminen)

* minun täytyy itse pitää harjoitukset mahdollisimman lyhyinä ja onnistuneina. Eli vaikka tekisi mieli vielä vähän lisää, kun menee hyvin, niin silloin juuri pitää tajuta itse lopettaa, kun se on kaikkein hauskimmillaan.

* joka päivä sitä damilla härnäämis-leikkiä, niin kuin kyllä pentutreffeillä kouluttanut Erkki käskikin, mutta....mihin se on jäänyt... :/

* hyödynnän myös sitä hänen neuvoa antaa dami suuhun kun tulen itse kotiin ja koira on riemuissaan vastassa.

* tehtäviä vaihdeltava paljon Iisalla, mutta ei välttämättä tarvi joka päivä harjoitella, enkä kyllä ole joka päivä tehnytkään.. (mutta esim.muisti, markkeraus, vesinouto, ojanylitys, ojauksen alkeet..tässä jotain esimerkkejä mitä voi tehdä)

* mieluummin siis MAX.2 kertaa näin alkuun jotain asiaa putkeen...myöhemmin voisi koittaa kasvattaa toisto kertoja. Ja kaikista mieluiten ehkä niin, että tuon parinkin kerran (esim.muistiharjoituksissa) voi jakaa päivässä niin, että tekee yhen kerran lenkillä aamulla ja toisen illalla.

Miltä tuo kuulosti? Yritetään sitten vielä toteuttaakin.