Iisa pääsi tänään harjoittelemaan kanssani lähimetsään, mutta Aida ei saanut valitettavasti vieläkään lupaamiani tokotreenejä.. En ehtinyt, piti käydä pesemässä 4 koneellista pyykkiäkin alhaalla tässä välissä. Huomenna puolestaan on agility, mutta viimeistään viikonloppuna!

Tein Iisan kanssa eteenmenoharjoitusta. Tämäkin treeni poimittu Gunillan Arjelle kultareunus -kirjasta. Lunta on tullut täällä viikonaikana nyt todella paljon, joten pellolle ei oikein voi enää mennä. En halunnut ihan paljaalla tielläkään harjoitella, joten menimme tuohon lähimetsään, vaikka sielläkin kyllä on lunta. Harjoitus meni niin, että jätin Iisan paikalleen istumaan ja se näki kun vein dameja. Gunilla käytti tästä nimitystä "target"/kohdeharjoittelu. Dameja vietiin 2 paikkaan 3 kumpaankin. Paikat sijaitsivat 90 asteen kulmassa toisiinsa nähden. Muuten matka olisi ollut Gunillan mukaan aluksi noin 25 metriä, mutta meillä ei kyllä ollut lumen vuoksi, koska halusin sääliä itseäni (ja koiraa). Mutta idea on niin, että koiraa lähetetään eteen, vuorotellaan näitä suuntia niin että koira ei ikinä tietäisi mistä nyt haetaan. Teimme tämän kuitenkin aluksi mahdollisimman helppona. Eli Iisa oli nähnyt damien viennit ja nyt vielä lähetin sen ekaksi sinne viimeisemmälle paikalle pari kertaa ja sen jälkeen vaihtelimme. Damit upposivat lumeen kyllä ihan mukavasti. Meni kuitenkin todella hyvin!! Ajatella, että uskalsin hyvillä mielin lisan noutamaan kaikki 6 damia, koska se tuntui sellaiselta, että tänään onnistuu! Iisa oli todellakin innoissaan tänään. Se lähti lujaa ja palautti lujaa ja ennenkaikkea mukavinta oli nähdä kuinka se oikein "kärkkyi" lähdössä. Jess. Tässäkin treenissä oli pieni miinus, se että meinasi vaihdella niitä dameja vähän, mutta kokeilenkin joskus tehdä sellaisen harjoituksen ihan erikseen, joka puuttuu tuohon ongelmaan. Oli kuitenkin niin ihanaa nähdä, miten Iisa oli niin innoissaan noutamassa. Okei, ajankohta varmaan vaikutti aika suotuisasti: otin Iisan suoraan häkistä yön jäljiltä (siellä se vieläkin kotona tykkää nukkua) ja lähdimme metsään eli Iisalla oli virtaa.

Tänään minä, Aida ja Iisa käytiin parin tunnin iltalenkki Maaritin ja kultsujen Veeran ja Ronjan kanssa. Mentiin heidän pihaansa ja kun Maarit avasi ulko-oven, livisti Iisa sisään kuin vanhalle ystävälle, vaikkei ole koskaan siellä käynytkään! Hihhi. Iisalla ja Ronjalla riitti leikkimistä tänäänkin.