Tässä onkin nyt ollu reilu parin viikon tauko noutohommista Iisan kanssa (ei kuitenkaan tarkoituksella, vaan ei vaan ole riittänyt aika tai jaksaminen). Äskön kuitenkin treenasimme kesken aamulenkin. Minulla oli kyllä molemmat koirat, mutta Aida sai odotella kytkettynä. Muutenkin oli nätti ilma, aurinko paistoi ja hiki virtasi, kun mittarissa oli pakkasta vain pari astetta.

Teimme linjatreenin yhdellä pitkällä suorala polulla (ei kovin tampatulla edes). Se oli samanlainen kuin siellä talvinomessa eli pari damia oli peräkkäin. Jätin koirat odottelemaan kun vein damit. Iisa näkin, että lähdin ja tulin takaisin, mutta ei nähnyt dameja lähetyspaikalta.. Matkoja olen niin huono arvioimaan...hmm...ehkä noin 50 metriä tai hieman alle? Itse harjoitus meni hyvin. Annoin taas useampia vahvistuskäskyjä matkalla. Ja Iisa eteni ihan suoraan ja toi käteen. Ja vikan damin kohdalla annoin "eten" sanan taas juuri ennen vanhan damipaikan ylittämistä ja hyvin meni, eteni siitä. Että olen tyytyväinen. Annoin jopa Iisalle kerrankin koko homman jälkeen namin palkaksi, mitä todella harvoin nykyään teen. Ihan lopussa teimme vielä damin pitoharjoitusta. Käskin ihan pitää damia. Meinasi vähän syljeskellä sitä pois ennen kuin itse otin sen siltä, en tiiä, mikä siinä oli. Käskin kuitenkin pitää vaan uudestaan ja rapsuttelin päästä ym. ja otin pois. Siihen loppui harjoitukset.

Kotona olen joskus vieläkin tehnyt sitä, että kun tulen kotiin, annan ovella Iisalle damin kun se on tosi innoissaan. Siinä yhdistyy toivon mukaan positiiviset mielikuvat ja samalla ollaan harjoteltu luovuttamista.

Eilen tein meidän porukoiden olohuoneessa tennispallojen piilotusta. Mulla oli nyt tennispalloja vissiin 7 ja piilottelin niitä erilaisiin paikkoihin. Iisa oli kyllä taas ihan ulalla, mitä pitää etsiä (vaikka Kotkassa on menny ihan hyvin, mut kai tää tilanne oli taas erilainen), mutta kyllä se kuitenkin toi niitä. Kyllä se välillä jäi toljottelemaan mua ja tuli luokseni -> lopetin vasta siihen, kun se edes vähän näytti etsivän ja toi mulle. Toivottavasti nyt oikeesti saatais tämä homma pelittään!! Pitäis varmaan harjotella suht usein, muttei liian usein, ettei kyllästytä koiraa. Siis suunnitelma on tehdä aluksi sisällä ja sitten kun näyttäis oikeesti menevän hyvin, niin siirtyä ulos ja jatkaa vähitellen vaikeuttaen siellä.

Nyt voikin sitten lähteä hetken kuluttua iltavuoroon. En kyllä malta odottaa ensi viikkoa, kun saa oikeesti olla lomalla!