Tänään käytiin pikasesti iskän ja Kiiakaislan kanssa mökillä lumitöissä ja lämmittelemässä.. Tarkotus olis sitten mennä uudelleen loppuviikosta ihan yöksikin koko perheen voimin. Kaunis oli päivä, aurinko paistoi ja lunta on vaikka muille jaettavaksi. Olisi hyvinkin voinut kuvitella olevansa Lapissa kun ympärilleen katsoi, oikean Lapin puutteessa...

Koirat liikkuivat paljon ja temusivat. Totta kai mukaan mahtui myös pienet treenit. Oltiin ensin vähän aikaa huilattu sisällä, minkä jälkeen otin Aidan ensimmäiseksi koekaniiniksi markkeerauksiin. Kiiakaisla toimi heittäjänä, ja hyvinhän sekin onnistui kun vaan vähän näytti, miten heitetään korkealle. Matkaa oli noin 30 metriä. Heittäjä oli sellaisen tien päässä, ja koira näki heitot ja heittäjän. Aidalle ikäänkuin kokeeksi pari heittoa. Hyvin meni, mitä nyt olisi saanut palauttaa laukalla, mutta tuli ravaten. Sitten vein Aidan sisälle ja otin Iisan joka tärisi ja vikisi innosta ihan oikeasti. Se arvasi, että nyt tehdään jotain kivaa. Heitäjä oli samassa paikkaa ja heitot onnistui hyvin. Iisalle tehtiin harjoitus kolme kertaa. Ekalla kerralla damin putoamispaikka näkyi, mutta kahdella viimeiselläpä ei, sillä se satui tippumaan lumikasan taakse (mutta siis heitto näkyi ja oli kuitenkin helpossa paikassa tuo dami). Eli ihan hyvä harjoitus oli. Iisalla meni tosi hyvin. Olen huomannut, miten paljon tuo ennakkoon annettu "tarkkaavaisuus sana" auttaa, Iisa katsoo heti oikeaan suuntaan ja on tarkkana. Pidin vielä Iisaa varmuuden vuoksi taippariotteessa, mutta seuraavalla kerralla sitten ilman hihnaa. Ja siis Iisa kyllä markkeerasi tässä harjoituksessa hyvin ja palautti tosi hyvällä vauhdilla käteen. Vikalla keralla se tosin kiersi lumihangen kautta (???) ja luulin eka, ettei se ollut löytänyt damia, mutta ilokseni Iisa ilmantui pian dami suussa kuusen takaa. Harjoituksen jälkeen päästin Aidan ulos ja jätin Iisan sisälle vähäksi aikaa rauhoittumaan, ettei tehty harjoitus heti unohtuisi riekkumisen huumassa..

Kävin myös taas testimielessä pienellä hihnakävelyllä tiellä (edelleen ei siis vapaana/juostessa mitään) ja olin näkevinäni taas jotain outoa aina välillä Aidan takapään liikkeissä (siis molemmat koirat mukana). Nyt illalla menin Aidan kanssa noin puolen tunnin hihnalenkille ihan kaksin. Aidallahan on se tapa, että se jätättää taakseni, jos Iisakin on mukana ja hihnassa kävellään. Nyt ei ollut mitään erikoista ja Aida käveli edellä normaaliin tapaansa, eli ei kiskonut vaan käveli nätisti. Mieleeni tuli, että jos se vaikka näyttelee? Voisi onnistua Aidalta. Kyllähän se nyt tietää, että mä revin siltä lumikököt pois ja katson tassut yms. heti jos ne alkaa sitä vaivata.

No jaa, vähän vaikea sanoa. Ei tässä auta muuta kuin pitää silmällä Aidaa. Varmasti mennään heti loman jälkeen agitreeneihin ja katsotaan, miten menee. Ainakin varmuuden vuoksi teen kuitenkin seuraavat asiat: varaan Aidalle hieronnan ja aloitan sille Nutrolin-senior-öljyn. Sitä suositellaan ennaltaehkäisevästikin ja rasituksessa oleville koirille juuri niveliin.. Kohtahan (vissiin kuukauden päästä?) niiltä ilmestyy joku uusi öljykin, vielä enemmän niveltehokas kai. Ainakin niin mainostivat Facessa. Sitten voi harkita kumpaa käyttää. Senioria monet kylläkin ovat jo kehuneet tuolla Facebookissa. Mummu oli ostanut mulle yhden pullollisen sitä tavallista Nutrolin-öljyä, jota olen nyt säännöllisen epäsäännöllisesti lisännyt noiden ruokiin. Kallista lientä, mutta uskotaan tehoon.