Loman toinen viikko olikin sitten oikein mukava ja täynnä touhua. Nyt ollaan jo kuitenkin takaisin Etelässä eli Kotkassa. Olimme pari yötä Kurussa mökillä, jossa mm.treenasimme ja ulkoilimme. Kerron kohta treeneistä. Yksi ilta meni kuumeisissa tunnelmissa itselläni. Siskoni innostuivat kaivamaan lumitunnelia mökillä. Arvatkaa ketkä siellä oli heti ekana?! Nämä kaksi ansioitunutta neitiä

Molemmat myös juoksivat tunnelin läpi tosta noin vain. Olin myös lomallani Himoksella, ja tässä pari kuvaa myös sieltä maaliskuun kunniaksi:

Huomasin tänään ensimmäisiä kevään merkkejä matkalla Kotkaan. Tiet olivat todellakin jo suureksi osaksi sulia, ja aurinko paistaa pitkään ja lämpimästi. IHANAA!

Tämän viikon treenit jäivät siis kahteen, jo valmiiksi suunniteltuun treeniin mökillä.

Ekana päivänä kääntymisiä ja eteenmenoa siinä samalla. Voi APUA, miten tämä oli unohduksissa (?!).. Olin vienyt damin suoralla tiellä jonkin matkan päähän ja laitoin Iisan istumaan naama minuun päin vähän vinossa, eli valmiina kääntymään oikean kautta. Huonosti meni, ei tajunnut. Yritin lähetystä lähemmän matkan takaa, eli "otin" Iisan ja menimme vain lähemmäksi, en kiukustunut sille. Ei silti lähtenyt. Yritti kyllä poukata sivulle hankeen tai jäi katsomaan ihmeissään minua. Seuraavaksi minun oli pakko helpottaa harjoitusta niin, että otin Iisan ihan sivulleni tavalliseen linjalle lähetykseen. Silloin meni hyvin. Lähti hyvin ja suoraan. Oliko toi juttu oikeesti niin unohduksissa? Sitten vietiin dami yhdessä ja ajattelin yrittää uudestaan. Ei se tajunnut siltikään heti lähteä. Käytiin hakemassa dami yhdessä, tiputettiin dami uudestaan yhdessä, jätettiin matka hyvin lyhyeksi. Nyt meni ok. Ainakin lähti. Vahvistin kyllä eteen-sanaa pari kertaa. Kääntyminen/lähteminen oli siis oikean kautta eli lähetin oikealla kädellä. Kyllä tämä harjoitus on ennen mennyt paremminkin, joskaan ei vielä koskaan mitenkään hirveän loistavasti. Tosin olisi pitänyt tajuta, että Iisa oli jo valmiiksi liian väsynyt. Sillä oli ollut pitkä ulkoilupäivä takana ja leikkimistä ja se oli koko harjoituksen tosi rauhallinen ja kuin unessa. Ja heti kun lopetettiin ja mentiin sisälle, se oli taas sikiunessa. Eli vähän omaakin vikaa, kun tällaisen harjoituksen tein tällaisissa olosuhteissa. No, tiedetään ainakin mitä pitää treenata!

No sitten toisena päivänä meni treenit mökillä puolestaan hyvin. Nyt oli tosin markkeeraustreenit. Ja samalla harjoiteltiin malttia. Tällä kertaa Iisa ei ollut juossut päivää ulkona. Malttiharjoituksia tein ensin niin, että seurautin Iisaa noutajahihnassa, tiputettiin dami samalla matkan varrelle. Sitten otin hihnan pois ja seurautin Iisaa, mutta en antanut hakea damia. Lopulta laitoin taas hihnan kaulaan ja hainkin itse damin. Muutenkin damin lisäksi treenissä oli paljon häiriötä, sillä ulkona mekasti lapsia, siskojani ym. Iisa seurasi, mutta kaikesta näki, että se halusi lähteä johonkin ja lujaa. Silti se malttoi ja seurasi ja sehän tässä olikin pääasia. Tosin seuraaminen ei ollut kauneinta laatua, olisi voinut olla tiiviimpää, mutta pääasia olikin nyt maltti. Sen jälkeen tein kolme ykkösmarkkeerausta avustajani kanssa. Paikkana oli hankeen tampattu polku. Näissä harjoituksissa Iisa oli myös vapaana. Ekalla kerralla se karkasi noutoon, mutta avustajani ehti onneksi ottaa damin pois, ettei Iisa saanut palkkiota. Toinen ja kolmas kerta meni hyvin. Iisa lähti luvan saatua, löysi damin ja toi hyvin. Ja vauhtiakin oli niin paljon kuin upottavalla polulla nyt vaan voi olla. Tosin matka oli suht lyhyt, joku 20-30 m.

Tein Aidalla myös samat maltti- ja markkerausharjoitukset, kun Iisa vähän aikaa rauhoittui sisällä. Myös Aidalla meni hyvin.

---

Nyt on muuten Aidalle ostettu Nutrolin Senior -öljyä! Voihan se kuulostaa hassulta, kun Aida ei ole kuitenkaan vielä seniori oikeasti. Puhuin juuri eläinkaupan myyjän kanssa ja hänkin kehui kovasti ja sanoi myös, että syöttää omalle agilitykoiralleen. Katsotaan nyt, onko siitä mihinkään. Lähinnä ennaltaehkäisevästi ostin sen. Äiti sanoi yksi päivä, että Aida näyttää joskus pitkän levon jälkeen kankealta aluksi. Minäkin olen huomannut sen, tosin sekin on vain joskus. Onneksi niitä kerran lenkillä näkemiäni oireita ei ole nyt näkynyt! Voivoi, alkaako ne lonkat nyt oireilla... Mutta kuten sanottu, niin ensin otetaan käyttöön vain öljy. Koirat sai myös taas herkkuja mukaan, nimittäin ostin poron jännepalat molemmille ja hirven luut.