Tulin tänään Aidan ja Iisan kanssa Kuruun mökille. Tarkoitus olla täällä yötä ja suunnata taas huomisaamuna täältä päin harjoitteluun. Nyt kun lumet on alkaneet sulaa ja pari päivää ollut sateista, niin täällä taas tulvii ihan "vähäsen". Harmi ettei tullut kameraa mukaan. Mökkitie oli kuin pieni joki (ihan oikeasti siinä oli virtauskin) - vettä oli yli nilkkojen parhaimmillaan. Samoin porttien kohdalla oleva niitty/peltoaukea oli aivan veden peitossa. Iisasta se oli hurjan hauskaa. Kuului vain molskis, kun Iisa oli hypännyt uuteen järveen ja ui (ihan kunnolla siis ui ) ympyrää.

Heti ennen kuin koirat olivat edes väsyttäneet itseään, treenasin Iisan kanssa damilla (mukana oli kyllä useampikin dami, mutta ajatukset vaihtuivat kun näin tien). Antaisin treeneille arvosanaksi 7. Itse treenissä oli paljon hyvää, mutta myös parannettavaa. En tiedä, johtuuko se treenaamattomuudesta vai jostain tyyliin johtajuus-kysymyksistä vai mistä, mutta meillä on taas uusi ongelma. Nimittäin damien/esineiden tiputtelu ulkona. Siitä kohta.

Ajattelin, että treenataan eteen-menoa tuolla vesitiellä. Koiranhan pitää mennä suoraan ohjaajan osoittamaan suuntaan, vaikka edessä olisi oja tms. Tällainen vesikko olisi varmaan alkuun sopivan haastava ylityskohde. Kyllähän itse treeni menikin hyvin. Iisa istui ja odotti paikoillaan, kun vein damin. Matkaa oli jonkun verran, yli 50m mutta en osaa arvioida tarkemmin.. Ihan ekalla kerralla Iisa kylläkin lähti osoitettuun suuntaan, mutta poikkesikin sitten sivulle katsomaan ojaa. Kutsuin takaisin. Lähetin uudestaan ja vahvistin eteen-sanaa vielä. Nyt meni hyvin. Tosin dami tuli vähän epämääräisellä otteella (piti kiinni nauhasta) ja damin ylösotto oli vähän riehakas. Teimme tällaisen harjoituksen (lopussa vielä hiukan lyhyemmällä matkalla) 3 kertaa. Kaikilla kerroilla eteen meno oli hyvä, Iisa ei tuntunut huomaavankaan vettä ja palautuksen oli vauhdikkaita. Muilla kerroilla oli myös hyvä nouto-ote muistaakseni. Luovutukset oli sitten se ongelma. Iisa sylki damin useamman kerran. Koitin korjata ongelmaa sillä, että sanoin "mikä jäi" -> joskus poimii tuosta käskystä, eli tietää kyllä, mutta nyt ei.. Jos otin itse damin ja koitin tarjota Iisalle, niin eipä avannut suutansa. Sitten tein vaan vähän kylmästi niin, että avasin sen suun ja laitoin sinne damin. Sanoin myös pidä-käskyä, kehuin ja rapsuttelin leuan alta ja otin sitten pois sanoen "kiitos" yms... Pidä-käskyllä Iisa piti kyllä, eikä onneksi sylkenyt damia, mutta sen ilme ei ollut kyllä mitenkään ihastunut.. Eikä myöskään siis ottanut vapaaehtoisesti. Kaikki hakemiset meni ihan hyvin kyllä. Sitten yritin vielä lopuksi sellaista temppua, että Iisa istuu, laitan damin väliimme ja kutsun Iisaa luokse. Sen olisi pitänyt ottaa se suuhunsa. Ottikin kerran, mutta pari kertaa vaan tuli luokseni ja sitten lähti hakemaan damin kun vähän näytin sitä kädelläni. En tosin tässä ollut varma, että luuliko se, ettei se saa ottaa damia vai eikö se vaan halunnut?? Hmm..muttamutta.

Ihmettelin vähän tuota tiputtelua tänään (lähiaikoina ollut muillakin esineillä nimenomaan ulkona jos on luovuttamassa mulle). Mietin, että voisiko siinä olla joku johtajuushomma tms..? Tänään  Iisalla oli vauhtia ja intoa, mutta silti se teki välillä sellaisella "Yritän kokeilla saiskos tehdä vähän tota ja tota samalla" -meiningillä. Iisa teki kerran yhden riemuhepulirinkilän, mikä ei mua haittaa, mutta sitten se esim. välillä kävi kokeilemassa jotain maasta löytyvää juurakkoa ja repimässä sitä (ei kuitenkaan kesken tehtävän onneksi). Ja sitten tietenkin tuo ihan eka lähetys, missä Iisa poukkasikin linjalta ja meni ihailemaan vettä. Että onkohan tämä kaikki jotain testailua? Täytyy varmaan taas itse vähän kiinnittää huomiota, esim. koirien huomioimiseen. Mä tiedän sen ja myönnän, että minä (ja myös muut) annan niille ihan liikaa huomiota kun ne pyytävät. Täytyy kuitenkin joku keino löytää tuohonkin..Eihän toi tiputtelu oo mistään kotoisin.

P.S: Välillä meni tiputtamatta damia, kun kyykistyin ja palasimme takaisin niihin pentuaikojen luovutuksiin, missä Iisa on suunnilleen selkä minuun päin ja rapusttelin sitä ennen kuin otin damin.

Saa antaa neuvoja! Niin ja unohtui sanoa vielä, että en ole palkannut Iisaa noudoissa enkä luovutuksissa, eli ei tämä mistään namien kerjäämisestäkään voi johtua.