Tehtiin tänään oikein kunnon treenilenkki Maaritin kanssa, lähettiin liikkeelle klo 9 aamulla ja puol kaksi oltiin kotona! Aamulla mentiin Maaritin pihaan ja käytiin Vääksyn ruohokentällä treenailemassa tokoa. Ensin oli Blonditokoa, jolloin Aida oli kiinni ja sitten toisin päin. Meni kyllä ihan kivasti. Iisan kanssa noin minuutin (?) paikallaolo samalla kun Veera treenasi ruutua sopivana häiriönä, sitten luoksetuloa ja seuraamisen alkeita. Kun edellen pitäydyttiin vaan käännöksissä ja lyhyessä paikassa. Perusasennon paikka on vielä hakusessa seuraamisen jälkeen, se pitää tehdä vielä aina silleen "erikseen".

Aidan kanssa myös normi paikalla oloa, samalla myös vähän malttitreeniä, seuraamista (myös askeleita sivulle ja taakse, ne menee hyvin), kaukokäskyjä JA uutena nyt avoimen luokan pysäytyksen luoksetuloon.

Kaukokäskyistä sen verran, että ne meni tosi hyvin! Takapalkka oli käytössä, eikä Aida edistänyt, vaan vaihtoi asennot hyvin. Mulla ja Aidalla ei ollut mikään suuri välimatka, noin 1.5 m. Ja luoksetulojen pysäyty oli ylläri, että Aida hokasi sen hyvin. Mulla oli pallo, ja samaa aikaa nostin käden ylös ja sanoin seis ja Aida pysähty, jolloin heitin pallon palkaksi. Myöhemmin sana jää pois, jolloin käskyksi jää pelkkä käsimerkki (jos nyt vaikka päästään joskus kisaamaan avossa... )

Vielä myöhemmin lenkin varrella oltiin sellaisella heinäpellolla, jossa heinä oli noin 20 cm pitkää. Otin vielä damilla vähän linjatreeniä Iisan kanssa ja Aidalle ihan vapaalla haulla. Kaikki linjat Iisalle tehtiin motivoituna, matka oli kohtuullinen mutta lopussa saatiin jopa pitkäksi. Maasto oli tietysti sille vähän vaikea, koska dami peittyi ihan täysin. olen enemmän kuin tyytyväinen, koska Iisa jaksoi ihan superhyvin ja tykkäsi! Esim. palautuksissa se örisi dami suussa. Ekalla kerralla meinasi mennä vähän sivuun, mutta kutsuin luokse, ja otin lähetyksen vähän lähempää. Ja kerran pidemmällä matkalla iisa katsoi minua, mutta kehoitin vain etenemään, jolloin se eteni. Ja jatkossa riittikin jo pelkät vahvistussanat matkalla. Eli onnistumisia tuli.

Lisäksi lenkin varrella koirat kävi myös uimassa ja käytiin Tottakai-eläinkaupassa (sekin kun matkan varrella oli). En ostanut mitään, mutta siellä on se vaaka, jossa voi punnita koirat. Aika tarkalleen samat lukemat tuli molemmista koirista, eli 25.5!! Paitsi että Iisalla ei oo grammaakaan ylimäärästä, mutta Aidalla vielä on.

Kyllä nyt on taas hiljaista talossa, heh!