Hmm...mistähän sitä alottaisi? Tänään on tapahtunut paljon. Alunperin mun piti hakea kaupasta hillosokerit ja vaniljatanko ja keitellä sosetta, mutta en oo kerinnyt! Pidetään peukkuja että huomenna saisi tehtyä omppusoseet.

Aamulla heräsin tekstariin, kun Maarit halus tokotreenikaveria. Lähettiin siis yhdistetylle lenkkitreenille. Tehokas oli lenkki, koska koirat ui paljon, juoksi vapaina ym... Matkan varrella käytiin Totta kaissa ja ostin vähän pakasteita, joihin palaan myöhemmin... Tokoa treenattiin Vääksyn nurmikentällä (joka on oikeesti saksanpaimenkoirien kenttä).

Treenasin Aidan kanssa jotain avo-juttuja.

Paikallaolo näkösuojassa: Ensin tavoittelin 20 sekuntia mielessäni laskettuna, aluksi nousi jopa kaksi kertaa pystyyn! Aina kävin palauttamassa. Sen jälkeen se pysyi kyllä 20 sek. -> tulin pois ja teimme liikkeen vielä hetken kuluttua uusiksi, laskin 25 sek. -> pysyi.

Seuraaminen meni tosi hyvin!!

Tehtiin pari alo:n hyppyä ja sitten aloin opettaa avoimen. Siinähän koiran pitää istahtaa hypättyään ja sitten käskystä hypätä takaisin. Ekalla kerralla Aida oli selvästi hämmästyneen oloinen kun käskinkin sen istua (!!!). Onhan se nyt selvää, kun tähän asti ei ole saanut istua. Mutta ihan hyvään vauhtiin päästiin, alkoi se hokaamaan jutun ideaa..

Noutoakin tehtiin pari kertaa. Kokeiltiin myös sitä, että kapula on maassa minun ja koiran välissä ja huudan "tänne". Ei se auttanut asiaa sen enempää, Aida vaan ei halua laukata mun luokse.

En muista nyt mitään muuta erikoista. Sitten pikku-blondi (Iisa), joka harjoitteli paikallaoloa, hyppäämistä tokoesteen yli ja seuraamista.

Paikallaolo: 2 minuuttia, Iisa oli keskellä ja Veera ja Ronja molemmilla puolilla. Se näytti koko ajan siltä, että voisi ponkaista ylös, mutta ei ponkaissut, vaan pysyi.

Hyppy: Hmm...Iisa tarjosi taas alkuun esteen kiertämistä, joten otin aluksi ns. normaalista korkeudesta vielä yhden laudan pois. Eli nyt onneksi hyppäsi kun oli tarpeeks matala. Lopussa hyppäsi jo ihan normaalikorkuisenakin esteen yli. Hyvä! Tein ihan vain niin, että menin itse houkuttelemaan toiselle puolelle namin kanssa. Pari kertaa myös iisa hyppäsi sivultani "ilman minua" käskystä "hyppy" kun Maarit näytti edessä namia... Tosin about kolmannesta käskystä, se oli aikas epävarmaa.

Seuruu: Ihan jees meni! Meillä on vähän sellainen ongelma, että meinaan välillä tallata iisan päälle.

---

Sitten takaisin siihen, mitä ostettiin eläinkaupasta. Kun niin eilen hehkutin, että mahat on voineet hyvin, niin eiköhän Aida pyytänyt viime yönä kaksi kertaa ulos ja oli ripulilla! Pyh. Annoin Inupektia. Aamulla ei kakannut, nyt iltakävelyllä kakkasi löysähkön läjän, oli vaaleaa. Tiedä johtuuko se tästä vai ei, mutta ei aleta mitään paastoamaan. Jos se johtuu tästä, se loppuu kyllä pian.

Ostin eläinkaupasta sian rintarustoluita ja broilerin selkärankaa sekä muutaman valmispötkön, kuten sianliha-kasvis, poro-kasvis... Annoin yhdet rustot noille lenkin jälkeen syötäväksi. Laitoin siat ja broilerit kylppärin lattialle sulamaan ja lähdin kauppaan. Oven laitoin kiinni, mutta kun se pitää silleen napsauttaa, on ovi varmaan itsellään auennut raolleen, josta Iisa on nyt oppinut sen avaamaan kokonaan. Kun tulin kotiin, katsoin, että mikäs irtoluu tuossa kylppärin lattialla on ja vilkaisin pakasteita... Ensin katsoin, että ei kai.... mutta sitten: kyllä. Ei hittolainen! 1.5 kg:n rustoluusäkki oli tyhjä!!! Säikähdin näkyä jonkun verran, onhan se nyt aika tuju annos 1.5 kg luuta.

Ei ollut epäilystäkään kumpi siellä oli käynyt. Iisan maha on hirvee pallo ja se on rauhallinen, mutta tyytyväisen oloinen..vähän ehkä syyllisen näköinen kun tulin. Aidan taas en usko olleen piknikillä mukana... Päätin soittaa heti eläinlääkärille, ja lisäksi kyselin vähän kavereilta neuvoja.. Iisa siis ei arista mitään, mutta täysi se on kuin mikä.

Nyt sain neuvoksi lekurilta: parafiiniöljyä 25 ml x 3 / vrk ad 3 vrk ajan. Pitää tehdä rauhallisia kävelylenkkejä. Ruokaa ei tarvi varsinaisesti pariin päivään, mutta ruokahalua pitää seurailla ja mikä tärkeintä, koiran yleistä vointia. Liikkumista on seurattava, eli koiran on päästävä ylös itse (sekä yleisilmettä, onko kipuja jne..). Iisa ei tykkää kun ruiskun kanssa annan sille öljyä, mutta kun ei se muuten joisi tarpeeksi sitä. Huh huh. No, seuraavat pari päivää tulee olemaan aika kriittisiä, jos sanoisin, kun luumassa alkaa sulaan ja kulkeutuun suolistossa.... Toivottavasti ei tulis tukosta! Ja ripulikaan ei mikään hirveän mukava ole...

Palaillaan.