Olin katselemassa tänään noutajien working test -kokeessa. Tuli seurattua koko alokasluokka läpi ja jonkun verran avointa. Huh huh, kyllä nyt väsyttää! Rankka laji sinänsä, tuli ainakin käveltyä! Maaritin askelmittari näytti noin 7 kilometriä plus siihen päälle vielä omien lenkitys tänään. Olin kyllä ihan poikki. Koehan on siis rastityyppinen ja rasteja oli eri pelloilla, rastien välimatkat saattoi olla tosi pitkiä. Tämä koe oli Miehikkälässä ja siellä oli tanskalaiset tuomarit. Tuomarit vaikutti tosi mukavilta ja huumorintajusilta, antoi palautetta koirakoille ja puhuivat ymmärrettävää englantia. ei yhtään pelottavia. Tässä kokeessa oli paljon markkeeraustehtäviä ja alokasluokankin tehtävät näyttivät ainakin minun silmääni kohtuu vaikeilta ekaa tehtävää lukuunottamatta.

Ekaksi oli markkeeraus + ohjaus samaan paikkaan. Matka ei ollut mikään hirveän pitkä, jopa Iisa olisi pystynyt siihen (ehkä).

Sitten oli ohjaus/linja, joka oli kyllä aika haastava. Se lähti pellolta metsään aika rajuun ylämäkeen kahden kiven ja pusikkojen välistä. Koirille ammuttiin motivointilaukaus maahan. Avon koirille linja oli sama, mutta motivoimaton ja se osoittautui niille hankalaksi. Siis linja ylämäkeen plus raju maastonvaihtelu näytti kyllä mun silmään hankalalta, mutta alon koirat pääosin selvisivät hyvin.

Kolmanneksi oli ykkösmarkkeraus, muuta ihmeellistä ei ollut muuta kuin matka, joka oli aika pitkä...Lähes pellon toisessa päässä... Iisa ei olis pystynyt.

Sitten vikana oli vesimarkkeraus. Rannassa oli tiheä kaislikko, jonka läpi ei nähnyt ja dami lensi tietääkseni tähän kaislikon rajaan. Mutta hyvin palautui melkein jokaiselta.

Päivä oli mielenkiintoinen ja onneksi oli kiva sää. Naamakin taisi saada vielä vikat syysauringot. Ronja sai ALO 0 tuloksen, koska tiputti vikassa vesimarkkerauksessa damin kesken palautuksen (vaikka toikin sen käteen). WT on siitä tylsä laji, että tollainen pieni asia nollaa koko kokeen. Siksi nollatulos kokeesta ei oikeestaan kerro yhtään mitään, niin kuin monissa muissa lajeissa. Ei siis voi olettaa, että on mennyt huonosti, jos nollan saa.