Musta tuntuu että eilisen reippailut kostautuivat Iisalle... Nimittäin sillä on nyt vesihäntä. Häntä on roikkunut heti herättyä aamusta asti, eikä Iisa pysty kannattelemaan sitä eikä heiluttamaan muuta kuin vähän päästä. Vähän kipeältäkin se tietysti vaikuttaa, vaikka antaakin koskea häntään. ONNEKSI minulla on jemmassa paketillinen karprofeeniä (tulehduskipulääke), Norocarp-tabletteja 100 mg, jotka on määrätty Iisalle ja joissa on päivää! Sille on määrätty 100 mg päivässä eli yksi tbl, jonka annoin heti aamupäivällä.. Uskallan kuitenkin vallan mainiosti antaa toisenkin pillerin nyt illalla, koska eihän tuo yksi riitä mihinkään. Katsotaan sitte huomenna selvitäänkö jo pienemmällä määrällä. Nyt onkin otettu sitten tämä päivä ihan levon kannalta! Ei olla käveltykään kuin joku 10 min että saa tehdä tarpeensa.

Vesihäntä on siis hermotulehdus, noutajilla tyypillinen, joka johtuu kylmästä ja rasituksesta. Nimi tulee siitä, kun taudin saa helposti kylmissä vesissä kylmällä ilmalla uidessa. Tauti paranee itsestään muutamassa päivässä, mutta on kivulias. Hoitona ovat lepo, lämpö ja tulehduskipulääke. Koiran häntä näyttää yleensä halvaantuneelta tai murtuneelta, se roikkuu alas päin eikä koira pysty sitä kannattelemaan tai heiluttamaan kunnolla. (Eri lähteistä.) Meillä ei ole koskaan aikaisemmin ollut kenelläkään vesihäntää, joten tämä on nyt eka kerta. Veikkaan, että agility ja uinti ei sopineet näillä keleillä yhteen samana päivänä...

Sen sijaan Aidan kanssa menin tänään agilityyn. Tehtiin kahdenlaista rataa..ekalla oli pari "pahaa" paikkaa. Siinä tuli taas harjoteltua vähän jaakotusta, ja testattua Aidan kuuntelemiskykyjä. Ihan kivasti meni kyllä. Samoin toinenkin rata, joka oli pidempi, mutta siinä ei ollut mitään ihmeellisiä paikkoja. Keinu oli radalla ja se meni hyvin. Samoin pussiakin treenailtiin alkulämmittelyjen joukossa. On se niin hyvä tuo Aida. Nyt pitäisi päästä kisaamaan taas!!