Joo eli siis en muistanut eilen kirjoitella. Käytiin aamupäivällä kaverilenkillä ja illalla oli Blondin treenit. Blondi ei ole päässytkään ainakaan pariin viikkoon treeneihin (niinkuin voi ehkä blogista päätellä), koska mulla on ollut yhtä koulun kurssia aina keskiviikko iltaisin! Mutta eilen ei ollut, eikä sitä kestäkään enää kuin pari kertaa.

Aamupäivällä semmonen parin tunnin lenkki Maaritin kanssa. Iisa odotti jo kovasti Ronjaa ja on oppinut tietämään, koska on yhteislenkin paikka ja vetää sen mukaisesti... Ja arvatkaa mitä se teki! Ette ehkä halua tietää, muttta.... Käveltiin yhdellä metäspolulla ja koirat oli tietty vapaina. Katsoin, että nyt se taas pyörii jossain ja menin kieltämään sitä (koska se on alkanut ottaa tavaksi kaiken epämääräisen päällä pyörimisen) ja mikä näky! Iisa oli yltä päältä ihmisen paskassa! YÖK! Yritti vielä syödä kaupan päälle, mutta ärjäisin siihenkin että "EI". Onneksi ei tarvinnut koskea edes siihen, koska joen ranta oli lähellä ja iisa uitettiin perusteellisesti. Ihana koira.

 

Illalla sitten ne treenit. Aluksi treenattiin lämppäriliikkeenä itsekseen yhden esteen avulla itsenäistä hyppäämistä. Eli lähetän Iisan. Hyvinhän se lähtikin, kun namikippo oli toisella puolella odottamassa. Lähetin myös eri suunnista sitä ja niin, että seisoin itse eri paikoissa. Eli hyppykoulutuksesta oppineena pyrin tuolla varmaan hypyn suorittamiseen ja hahmottamiseen, ettei se häiriinny muuttuvista tekijöistä. Myös takaakiertoja harjoiteltiin. Siinä taas namikippo oli vähän vinossa ja iisa sai ensin palkan kiertämisestä ja sitten vielä hyppäämisestä sen jälkeen, eli sai kaksi palkkaa yhdellä esteellä. Ja yllättävän hyvin se tajusi!! Lienee naksutin auttanut! Se on niin kätevä vehje, en enää luopuisi siitä! Sillä on niin helppo osoittaa joissakin asioissa oikea tekeminen koiralle ja paljon parempia tuloksia meillä tulee oppimisessa, jos naksutin on mukana kuin ilman sitä. Suosittelen. Myös keppejä harjoiteltiin pitkästä aikaa sellaisella leveällä keppikujalla, jonka läpi koiran pitää vain juosta. Päässä avustajalla oli palkinto. Iisa ei oikein meinannut tajuta, meinasi aina poukata kujasta ulos, mutta pikku pätkät meni hyvin ja lopussa tuli onneksi yksi onnistunut suoritus koko kepeiltä! Aidaa ei ole opetettu tuolla tyylillä, vaan ihan perinteisesti heti normaaaleilla kepeillä ja "vedättämällä". Hyvinpä sekin osaa kepit ja itsenäisesti, mutta tuon tyylin pitäisi kuitenkin antaa enemmän vauhtia ja varmuutta.

Sitten oli taas sellainen 10 esteen radan pätkä, missä tuli jotain perusjuttuja treenattua. Siinä oli A-este, hyppyjä ja putkia. Tehtiin pienissä osissa ja palkata piti keskellä rataakin, että se jaksoi. A:n kontaktit meni tänään hyvin. Monissa hypyissä oli tänään hiottavaa, että iisa tajusi hypätä. Joko ohjasin huonosti tai se ei vissiin ihan keskittynyt.. Lopussa se alkoi olla jo ihan selvästi niin väsynyt, ettei olisi enää jaksanut hypätä ollenkaan. Olihan siinä ehkä vähän paljon pikku-blondille yhdelle päivälle. Aidan agitreenejä ei pidetty tänään ja itsekin olin iltavuorossa harjoittelussa.

 

P.S: Tietokonekin on vihdoin palautunut huollosta entistä ehompana. IHANAA!! Taidan olla vähän riippuvainen siitä.